Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä Ammattikeittiöiden toiminnassa raaka-aineiden jalostusasteella on merkittävä rooli, sillä se vaikuttaa suoraan työn sujuvuuteen, tuoteturvallisuuteen ja onnistuneeseen lopputuloksen.
Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin...
Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa Factory-ravintolat on yli 20 ravintolan ketju, jonka menestys nojaa laadukkaaseen valikoimaan, hyvään palveluun sekä henkilöstön kehittämiseen. Toimitusjohtaja Matti Karvonen korostaa myös luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä ammattikeittiöiden arjessa ja kannattavan ravintolabisneksen taustalla.
BBQ BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.
Mahtavia makuja, raaka-aineita ja ilmiöitä FFCR-messuilla HKFoods on mukana Fastfood, Café & Restaurant tapahtumassa 19.-20.3.2025. Osastollamme ravintola-alan huippuvieraat esittelevät omat signature-annoksensa ja keskustelevat mauista, raaka-aineista ja ilmiöistä.
Vuoden Kokki Simo Harrivaara korostaa raaka-aineiden laatua Vuoden Kokki 2024 -kilpailun voitto oli Simo Harrivaaralle pitkän uurastuksen tulos. Mestaruus toi mukanaan julkisuutta ja avasi ovia ammatillisesti. Tiukan kisarupeaman jälkeen on aikaa ja energiaa miettiä tulevia projekteja – ja tietenkin ensi kesän makuja.
Täytetyt voileivät – makuelämys, joka valloittaa Täytetyt voileivät ovat nousseet ruokamaailman kirkkaaksi trendiksi valloittaen kaupunkien katukuvan ja herkuttelijoiden sydämet. Erilaiset ruokaisat sandwichit ovat nyt suositumpia kuin koskaan.
Alex Räsänen: Maailman makuja ja avotulen tunnelmaa Ylläksellä Kolarissa Ylläsjärven rannalla sijaitseva Miilu Resort tuo uusia makuja Länsi-Lapin ravintolatarjontaan. Keittiömestari Alex Räsänen vaihtoi Helsingin ruuhkat tunturimaisemiin tavoitteenaan ravintola, johon on helppo tulla vaikka monot jalassa nauttimaan illallinen lyhyesti...
Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela: Kilpailu kehittää alaa ja omaa tekemistä Vuoden Kokin 2023 Johan Kurkelan ja Vuoden Tarjoilijan 2023 Kirsi Seppäsen seuraajat ratkeavat kaksipäiväisissä finaaleissa Helsingin Messukeskuksessa 24.–25.10.2024. HKFoods on taas tuttuun tapaan mukana tukemassa tapahtumaa.
Fast Good -konsepti helpottaa Himoksen kiireistä sesonkia Sesonkien mukaan elävä hiihto- ja tapahtumakeskus Himos valitsi alkavalle kaudelle HKFoodsin Fast Good -konseptin. Sekä kiireisille keittiöammattilaisille että lomasta nauttiville asiakkaille tärkeitä ovat raaka-aineiden kotimaisuus, tuoreus ja laatu.
Tuttu maku, vähemmän suolaa HK:n uuteen aromiyhdistelmään perustuva makusuola tarjoaa suolan tutun maun, mutta jopa neljänneksen vähemmän natriumia. Makusuola otetaan ensimmäisenä käyttöön HK®:n kokolihaleikkeleissä sekä Kariniemen® marinoiduissa fileetuotteissa.
Vahva suomalainen ruokatalo tekee elämästä maistuvampaa HKScanin nimi muuttui keväällä 2024 HKFoodsiksi yhtiön myytyä Ruotsin liiketoimintonsa. Uusi nimi jatkaa yhtiön perinteitä, ja samalla fokus on jatkossa entistä vahvemmin kotimaan vähittäiskauppa- ja Food service -sektorien palvelemisessa.
Maistuvaa Lenkkipäivää 3.10. Kunnianosoituksena suomalaiselle hyvälle perusruoalle ja monipuoliselle ruoan raaka-aineelle vuonna 1991 julistettiin Kansallinen lenkkipäivä. Lenkkipäivää vietetään HK:n Sinisen Lenkin syntymäpäivänä eli aina elokuun kolmantena perjantaina.
Oktoberfest: Rento sadonkorjuun juhla Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin on tarjolla erinomainen valikoima maukkaita vihanneksia. Sesongin ruokalista on kokonaisuus, joka rakentuu vihannesten lisäksi liha- ja linturaaka-aineista sekä viljapohjaisista lisäkkeistä. Sadonkorjuujuhla on yhdessäoloa ruoan ja...
Luo bistrotyyli näillä vinkeillä Viime vuosina bistrojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Bistrojen vetovoima perustuu rentoon ilmapiiriin ja helposti lähestyttävään ruokaan, joka houkuttelee asiakkaita piipahtamaan spontaanisti syömään.
Joulu - Kolme upeaa tunnelmaa Joulun suunnittelu hyvissä ajoin tarkoittaa käytännössä sopivien raaka-aineiden kartoitusta, ruokalistan suunnittelua ja vahvaa markkinointia kohderyhmän asiakkaille. E.Ahlströmin Tunnelmataikurien kanssa luodut kolme erilaista joulutunnelmaa inspiroivat ravintoloita etsimään persoonallisia ratkaisuja. Pienetkin päivitykset...
KalPa Hockey Oy hyödyntää Fast Good -ratkaisuja Fast Good -ratkaisut HK Makkarabaari ja Kot Spot ovat monipuolistaneet ruokatarjontaa KalPan jäähallissa. Yhteistyö Food service -tiimin kanssa tuo keittiömestarille uusia näkökulmia listasuunnitteluun ja täten maistuvia vaihtoehtoja faneille.
Ratkaisut porsaanlihan menekinedistämiseen Porsaanliha on mahdollista nostaa jopa himoitulle tasolle. HK Food service Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Mikko Järvinen sekä Veljekset Ponteva Oy:n keittiömestarit Pekka Salmela ja Mika Roito ovat listanneet kolme konstia menekinedistämisen...
Pannulle tai pataan: Possusta löydät aina jotain uutta Pääsääntöisesti porsaanliha on aina mureaa ja nopeasti kypsyvää. Hauduta kuitenkin hieman pidempään niitä osia, joissa on vähän enemmän sidoskudosta, kuten niskaa, etuselkää ja kylkeä.
Possupessimismiä Veljekset Ponteva Oy:n keittiömestarit Pekka Salmela ja Mika Roito tiedostavat, että porsaanlihan valmistamisen vaikeus nousee toisinaan esille yhtenä haasteena — jopa ammattilaisilla.
Best Sellers: Parasta possua Hienosyisestä ja mehukkaasta porsaanlihasta on helppo valmistaa mitä erilaisimpia ruokia. Porsaanliha valloittaa myös etnisten ruokien sekä Street foodin raaka-aineena.
Grillit kuumiksi! Kesän parhaissa makumatkoissa maistuu grillaus! Lisukkeena maistuvat uuden sadon raaka-aineet, jotka kaipaavat vain kevyen käännöksen grillissä.
Mikko Järvinen: Missiona porsaanlihan imagon kohennus Porsaanlihasta puhuttaessa Järvistä on huolettanut erityisesti se, että tällä mainiolla raaka-aineella tuntuu olevan enää kaksi sesonkia. On aika nostaa porsaanliha takaisin arvostetuksi, ympärivuotiseksi raaka-aineeksi.
Valistunut kuluttaminen on keino vaikuttaa Lyhytkestoisiin ilmiöihin tarttumisen sijaan — tai niiden rinnalla — on hyvä tarkastella suuntauksia pidemmälle horisonttiin. Valistuneen kuluttamisen trendi pitää sisällään monia asioita, joilla minäkuvaa ja omaa identiteettiä täydennetään ja vahvistetaan.
BBQ BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.
Kansallismakkara HK Sininen Lenkki® Helsingin Kauppiaat Oy valmisti ensimmäiset lenkkimakkarat irtomyyntiin vuonna 1950. Valmistus oli pitkälti käsityötä aina 1960-luvun alkupuolelle asti.
Maistuvia, monipuolisia annoksia minimibudjetilla Hyvästä kouluruoasta on saatu nauttia jo vuodesta 1948 alkaen - siitä iso kiitos kaikille alan ammattilaisille!
Burgereissa piilee kannattava bisnes Hampurilainen tarjoaa ammattikeittiöille lukemattomia mahdollisuuksia tuotekehitykseen, menuvaihtoehtoihin ja asiakaskokemusten parantamiseen.