• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Vastuullisuus
  • Eläinten hyvinvointi
  • Vastuullisuus
  • Eläinten hyvinvointi
  • Laatuvastuu
  • Pakkausten kierrätettävyys
  • Ruokahävikki
  • Suomessa tehtyä ruokaa

Eläinten hyvinvoinnin merkitys laadukkaalle lihalle

Eläinten terveys ja hyvinvointi muodostavat lihantuotannon kulmakiven. Lihan tuotantoprosessin ytimessä ovat terveet ja hyvinvoivat eläimet, joiden hyvä olo minimoi stressin, sairauksien esiintymisen ja siten vähentää lääkehoitojen tarvetta. Suomi erottuu edukseen maailmalla korkealaatuisella eläintenhoidolla ja tiukoilla eläinten hyvinvointia sekä tuotannon laatua koskevilla standardeilla.

Eläinten hyvinvoinnin merkitys laadukkaalle lihalle

Kumppanuutemme sopimustuottajiemme kanssa perustuu molemminpuoliseen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on tuottaa puhdasta ja turvallista lihaa. Tuottajamme sitoutuvat aktiivisesti eläinten hyvinvoinnin edistämiseen tiloillaan noudattamalla tarkkoja hyvinvointiohjeita. Eläinlääkärit ja alan ammattilaiset tekevät säännöllisiä tarkastuksia varmistaakseen korkeat standardit.  

Antibioottien minimikäyttö 

Ammattitaitoiset tuottajamme, valvovat viranomaiset sekä lainsäätäjät varmistavat, että tuotantoeläinten terveydenhuollossa ennaltaehkäisy on avainasemassa, mikä pienentää merkittävästi tarvetta antibiooteille verrattuna muuhun maailmaan. Ennaltaehkäisyn lisäksi esimerkiksi hormonien käyttö eläinten kasvun edistämiseen on kielletty niin Suomessa kuin muissa Euroopan unionin maissa.

Siipikarjatilallinen kanalassa kananpoika sylissään.

Vastuullinen lihantuotanto: panostus puhtauteen ja viihtyvyyteen 

Sopimustuottajiemme tiloilla panostetaan eläinten elinympäristön puhtauteen ja viihtyvyyteen. Siistit olosuhteet ehkäisevät tehokkaasti eläintautien leviämistä. Eläimille tarjotaan tilaa sekä mahdollisuuksia liikkumiseen ja ruokailuun. Esimerkiksi sikojen tiloissa käytetään virikkeinä olkia tai sanomalehtiä, joilla tuetaan lajityypillistä käyttäytymistä. 

Lihantuotannon kulmakivenä eläinten terveys ja hyvinvointi 

Sopimustuottajamme ovat sitoutuneet tiukkoihin eläinten hyvinvointia ja tuotannon laatua koskeviin standardeihin varmistaakseen, että eläimet voivat hyvin. Tämä ei ainoastaan vähennä eläinten stressiä ja sairastuvuutta, vaan myös takaa turvallisen ja eettisesti tuotetun lihan. Samalla vastuullinen ruoantuotanto merkitsee suoraa kilpailuetua suomalaiselle ruoalle.

Jaa
Tulosta
Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet