• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Ruokapuhetta
  • Oktoberfest: Rento sadonkorjuun juhla

Oktoberfest: Rento sadonkorjuun juhla

6.6.2024
  • Ruokapuhetta

Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin on tarjolla erinomainen valikoima maukkaita vihanneksia. Sesongin ruokalista on kokonaisuus, joka rakentuu vihannesten lisäksi liha- ja linturaaka-aineista sekä viljapohjaisista lisäkkeistä. Sadonkorjuujuhla on yhdessäoloa ruoan ja juoman parissa. Juhlan ruokalista kunnioittaa perinteitä ja niiden uudistaminen tapahtuu harkiten.

Paneroitu possunleike kapriksilla ja sitruunalla. Ohessa ranskalaiset peruna.

Oktoberfest-ruokalistan suosikit

Ota kokeiluun esimerkiksi seuraavat annokset:

  • Grillattu kana, rosoiseksi leivitetyt mehevät leikkeet ja laadukkaat makkarat.
  • Kariniemen paneroidut fileet, ruskistettua voita, kapriksia ja sitruunaa.
  • Hitaasti mureaksi grillattu porsaan kylkipala ja pikkelöity punakaali.
  • Grillattu kana ja rapsakaksi paistetut leikkeet.
  • Grillattu porsaan pluma pekoniuuniomenoiden kanssa.
Lautasella on kellertävää kurpitsapyreetä, sisäpaistiviipaleita sekä salottisipulikastiketta.

Näissä annoksissa tunnusomaiset elementit saavat uuden twistin:

  • Klassisista pretzeleistä sovelletut burgerisämpylät, joiden täytteenä on pihvin lisäksi pätkä mausteista makkaraa ja pikkelöityjä vihanneksia.
  • Erilaiset ruokaisat salaatit, joihin on hyödynnetty sadonkorjuujuhlasta tuttuja pääraaka-aineita.

Varmista onnistuminen näillä vinkeillä

Keskeistä on tasapainon säilyttäminen ruokalajien tarjoamassa. Rasvaisille paloille sopivat hapokkaat ja raikkaat lisäkkeet sekä kastikkeet. Syksyiset raaka-aineet, kuten omenat, kaalit ja perunat, toimivat aina. Pitkään haudutetut ruhonosat on helppo toteuttaa Sous vide -kypsennetyillä tuotteilla. Paneroidut leikkeet sekä kananpojan fileet valmistuvat nopeasti rasvakeittimessä.

”Kannustan kokoamaan houkuttelevan valikoiman tutuista tuotteista Oktoberfest-juhlapöytään. Jaettavat annokset, joista ruokailijat pääsevät maistamaan useampia vaihtoehtoja toimii varmasti”, kehityspäällikkö, keittiömestari Sami Rekola vinkkaa.

Jaa
Tulosta

Tuotteita

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Pulled beef, pakaste (7907)

HK Pulled beef, pakaste (7907)

HK Maakarit® Baijerin Günther (6444)

HK Maakarit® Baijerin Günther (6444)

HK Maakarit® Bratwursti (5606)

HK Maakarit® Bratwursti (5606)

Kariniemen Kananpojan Koipireisi, miedosti suolattu (2510)

Kariniemen Kananpojan Koipireisi, miedosti suolattu (2510)

HK Viljaporsaan potkaliha (1743)

HK Viljaporsaan potkaliha (1743)

Reseptejä

Lue uusimipia artikkeleita

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Turvallisia makuja ja lämpimiä makumuistoja – niille on tässä ajassa tilausta. Vastaus löytyy rehdistä suomalaisesta arkiruoasta.

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Veljekset Ponteva ja HKFoods ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo liki kymmenen vuoden ajan. Lihalähettiläät-yhteistyön ytimessä on inspiraation tarjoaminen niin ravintola-ammattilaisille kuin kotikeittiöihin.

Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä

Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä

Ammattikeittiöiden toiminnassa raaka-aineiden jalostusasteella on merkittävä rooli, sillä se vaikuttaa suoraan työn sujuvuuteen, tuoteturvallisuuteen ja onnistuneeseen lopputuloksen.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet