• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Pontta porsaanlihalle
  • Possupessimismiä

Possupessimismiä

24.4.2024

Veljekset Ponteva Oy:n keittiömestarit Pekka Salmela ja Mika Roito tiedostavat, että porsaanlihan valmistamisen vaikeus nousee toisinaan esille yhtenä haasteena — jopa ammattilaisilla. Toki ammattikeittiöillä on teknologia, osaaminen ja laitteet hyödynnettävänään, kotikeittiöillä ei niinkään.  Puhumalla ammattilaisten kesken auki kokemuksia ja asenteita, tuotetaan samalla ratkaisuja sekä uusia näkövinkkeleitä. 

—Ei se kyllä siitä jää kiinni, etteikö porsaanlihaa osattaisi ammattikeittiöissä valmistaa, vaan haaste on ehkä enemmänkin siellä myyntiprosessissa, Roito pohtii.

—Niin kauan kuin ollaan alalla oltu, ollaan pohdittu, millä sen possunlihan arvostuksen saisi sille tasolle mille se kuuluu, Roito jatkaa.

Kypsää rapeaksi paistettua  porsaan fileeselkää

Keinovalikko tarjoaa mahdollisuuksia

Porsaanlihaa kannattaa hyödyntää monipuolisesti siten, että asiakkaat ymmärtävät raaka-aineen hienouden hyvänmakuisista, helposti ymmärrettävistä ravintola-aterioista. Toisinaan joudutaan ponnistelemaan hieman myös sesonkeja vastaan. Alkuvuoden ensimmäisinä kuukausina porsaanlihalla ei valitettavasti ole suurta menekkiä, vaikka verrattuna esimerkiksi broileriin juuri lihalla olisi helpompi vastata muun muassa vaihtelevaan kysyntään. Kysynnän lakia voisi uhmata — ja jopa muuttaa — tuomalla possuannoksiin esimerkiksi itämaista rapeutta ja makumaailmaa naturellin sijaan.

Hinnoittelulla voi taktikoida

Lisäksi yhtenä selätettävänä lisähaasteena voidaan nähdä hinnoittelu. Saadaanko hinta ravintolalle mielekkäämmäksi huomioimalla hinnoittelussa vaivannäkö työvaiheineen. Tai onnistutaanko hävittämään asiakkaan hintamielikuvaa, mikäli raaka-aine ujutetaan osaksi muuta ruokalistaa? Tämän pohdinta jatkuu myös työryhmän keskuudessa.

Jaa
Tulosta

Tutustu tuotteisiin

HK Viljaporsaan luuton Kylki nahalla (1190)

HK Viljaporsaan luuton Kylki nahalla (1190)

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Viljaporsaan kylki luuton nahaton (1611)

HK Viljaporsaan kylki luuton nahaton (1611)

Lue uusimipia artikkeleita

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin...

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat on yli 20 ravintolan ketju, jonka menestys nojaa laadukkaaseen valikoimaan, hyvään palveluun sekä henkilöstön kehittämiseen. Toimitusjohtaja Matti Karvonen korostaa myös luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä ammattikeittiöiden arjessa ja kannattavan ravintolabisneksen taustalla.

BBQ

BBQ

BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet