• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Pontta porsaanlihalle
  • Valistunut kuluttaminen

Valistunut kuluttaminen on keino vaikuttaa

24.4.2024

Lyhytkestoisiin ilmiöihin tarttumisen sijaan — tai niiden rinnalla — on hyvä tarkastella suuntauksia pidemmälle horisonttiin. Valistuneen kuluttamisen trendi pitää sisällään monia asioita, joilla minäkuvaa ja omaa identiteettiä täydennetään ja vahvistetaan. Vastuulliset valinnat ovat myös keino vaikuttaa, sillä niiden vaikutus otetaan huomioon niin kauppojen valikoimia rakennettaessa kuin ravintola-annoksia suunniteltaessa. 

Tasapaino ihmisen ja luonnon välillä on yhä tärkeämpää 

Suomalaiseen ruokaan ja ruokakulttuuriin liittyy monia vahvuuksia, kuten puhtaus, luonnonmukaisuus ja turvallisuus — puhumattakaan puhtaasta vedestä. Niiden merkitys ymmärretään koko ajan paremmin ja niiden merkitys tulee entisestään korostumaan niin alkutuotannossa kuin kulutusvalinnoissa. Esimerkiksi alkutuotannossa tehdään merkittäviä satsauksia kohti hiilineutraalia tuotantoa. 

Vinkki! Vastuullisuusasioista kannattaa myös viestiä läpinäkyvästi, sillä moni asiakas suosii kotimaisia raaka-aineita.

Lihanleikkaaja paloittelee porsaanlihaa HK:n tuotantotiloissa

Suomalaiset tuotteet ovat laadukkaita ja turvallisia 

Systemaattinen turvallisuuden varmistaminen ulottuu ruoan koko arvoketjuun. Eläimet hankitaan suoraan maatiloilta, jotta tiedetään miten ja millaisessa ympäristössä ne on kasvatettu. Eläinten hyvinvoinnin lisäksi alkutuotannossa huomioidaan ympäristö. 

Suomessa on hyvät edellytykset turvalliselle ruokaketjulle. Täällä on runsaat ja puhtaat vesivarat, viileä ilmasto, kylmät talvet, pitkät kesäpäivät, puhdas maaperä ja ilma. Yhdessä ammattitaitoisten sopimustuottajien kanssa varmistetaan elintarviketurvallisuus alkutuotannosta ruokahetkiin. 

rosvopaisti ja balsamicosienet annos lautasella

Porsaanliha sopii terveelliseen ruokavalioon 

Pontta porsaanliha -teemamme lähestyy porsaanlihaa myös ravitsemuksellisista mielikuvista käsin ja muistuttaa, että ruokavalio on aina kokonaisuus, samoin kuin yksittäinen ateriakin. Liha-aterioista voi valinnoillaan tehdä ravitsemuksellisesti köyhän, aivan kuten kasvisruoastakin. Jos ravitsemusasioissa haluaa päästä helpolla, sekaruokavalio on hyvä ja kestävä valinta. Monipuolinen ja vaihteleva raaka-aineiden valinta muodostaa terveyttä edistävän kokonaisuuden. Vinkki! Porsaanliha on monipuolisin B-vitamiinien lähde. 

Jaa
Tulosta

Tutustu tuotteisiin

HK Viljaporsaan luuton Kylki nahalla (1190)

HK Viljaporsaan luuton Kylki nahalla (1190)

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Viljaporsaan kylki luuton nahaton (1611)

HK Viljaporsaan kylki luuton nahaton (1611)

Lue uusimipia artikkeleita

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Turvallisia makuja ja lämpimiä makumuistoja – niille on tässä ajassa tilausta. Vastaus löytyy rehdistä suomalaisesta arkiruoasta.

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Veljekset Ponteva ja HKFoods ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo liki kymmenen vuoden ajan. Lihalähettiläät-yhteistyön ytimessä on inspiraation tarjoaminen niin ravintola-ammattilaisille kuin kotikeittiöihin.

Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä

Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä

Ammattikeittiöiden toiminnassa raaka-aineiden jalostusasteella on merkittävä rooli, sillä se vaikuttaa suoraan työn sujuvuuteen, tuoteturvallisuuteen ja onnistuneeseen lopputuloksen.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet