

Uunibataatti ja Chopped Chicken Salad
Valmistusohje
-
Kuumenna uuni 225 °C. Pese bataatit ja kääri ne folioon. Kypsennä uunissa keskitasolla 30 min. Laske lämpötila 200c asteeseen ja kypsennä vielä 45 min kunnes bataatit ovat kypsiä.
-
Avaa foliot ja tee bataattien pintaan ristiviillot täytettä varten. Aseta 2 rkl täytettä viilloskohtaan, pursota päälle juustokreemiä ja viimeistele pankomurulla.
Chopped Chicken Salad
-
Aseta pekonit kylmälle pannulle ja laita pannu lämpenemään. Paista pekonisiivuja keskilämmöllä 5 min per puoli ja käännä. Kypsennä 4 min lisää, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. siirrä sivuun.
-
Paista fileepalat pekonirasvassa kypsiksi samalla pannulla 5 min per puoli. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
-
Aseta kaikki raaka-aineet leikkuulaudalle sekaisin ja leikkaa niitä niin kauna, että raaka-aineista on muodostunut tasainen massa. Siirrä kulhoon odottamaan.
Cheddar juustokreemi
-
Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Mittaa kaikki ainekset vakuumipussiin ja lisää pehmenneet liivatteet. Sulje vakuumipussi ja kypsennä uunissa 72 °C 1 tunti. Aja sileäksi tehosekoittimessa ja anna massan asettua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Vatkaa massa auki vispilällä ja pakkaa pursotinpussiin
Pankomuru
-
Riivi timjamin lehdet varsista. Paahda pankojauhoja keskilämmöllä pannussa öljyn kanssa tasaisesti sekoittaen. Paista kunnes panko on kullanruskeaa. Lisää timjamin lehdet ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön jäähtymään.
Huom!
-
Täytteestä voit tehdä myös täytetyn kanaleivän.
-
Juustokreemi toimii loistavasti myös esim. juustoisen pastakastikkeen pohjana.