

Souvlaki tyylinen broilerin rintafileevarras
Valmistusohje
-
Raasta valkosipulit raastimella. Sekoita kaikki raaka-aineet voita lukuun ottamatta keskenään ja anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia.
-
Leikkaa broilerin rinnat pitkittäin 5 mm paksuiksi siivuiksi ja taittele vartaaseen 1 siivu kerrallaan. Grillaa kuumassa grillissä kypsiksi 3 min per puoli. Sivele ruskistetulla voilla grillauksen aikana.
-
Tarjoile vartaat kesäkurpitsa labnehin ja tomaatti-sumac -salaatin kanssa.
Kesäkurpitsa-minttu -labneh
-
Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola. “Itketä” kesäkurpitsoja 30 min. ja purista sen jälkeen ylimääräinen neste pois. Nypi mintun lehdet ja leikkaa ne pieneksi. Lisää loput raaka-aineet kesäkurpitsa raasteen joukkoon ja lisää halutessasi suolaa.
Tomaatti-sumac -salaattia
-
Halkaise pienet tomaatit ja mausta oliiviöljyllä, suolalla, hunajalla ja pippurilla. Nypi yrtit kulhoon ja sekoita kaikki aineet yhteen.
Huom!
-
Voit tehdä mintun varsista makusiirapin kiehauttamalla 2 dl vettä ja 2 dl sokeria kattilassa ja uuttamalla sen jälkeen mintun varsia siirapissa 2 tuntia ja sen jälkeen siivilöidä. Tätä makusiirappia voi käyttää esim. cocktaileissa, jälkiruoissa tai jogurtin päällä.
-
Jos haluat pehmentää valkosipulien makua, voit kypsentää matalalla lämmöllä öljyssä kattilassa 1 h. Saat samalla myös aromaattisen valkosipuliöljyn.
-
Ruskistettu voi on helppo valmistaa. Sulata 500 g voita kattilassa ja kuumenna mittarin avulla väillä sekoittaen 157 °C tai kunnes voi muuttaa värinsä kauniin kullanruskeaksi. Säilytä lämpimässä.