Rapeaa porsaankylkeä ja pekoni-uuniomenoita

Rapeaa porsaankylkeä ja pekoni-uuniomenoita

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

  • Kuivaa porsaankylki paperilla ja viillä nahkapuoli noin 5mm välein lihaan saakka (mattoveitsi on tähän paras työväline). Mausta kylki molemmin puolin suolalla ja varmista että suolaa menee myös nahkaviiltoihin, siirrä kylmään noin puoleksi tunniksi.
  • Kuivaa pintaan noussut kosteus ja mausta lihapuoli reilusti mustapippurilla. Laita uunivuokaan ja paahda nahkapuoli ylöspäin 240°C uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes nahan pinta paahtuu kuplivaksi ja rapeaksi.
  • Laske uunin lämpötila 120°C ja jatka kypsentämistä kunnes lihan sisälämpötila on +82°C. Anna vetäytyä ja leikkaa leipurinveitsellä viipaleiksi.

Uuniomenat

  • Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista rypsiöljyssä. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja kuullota pehmeäksi. Lisää lopuksi joukkoon kevyesti murskatut krutongit ja persilja, mausta ja maista.
  • Leikkaa omenoista vaakatasoon noin sentin "hattu" pois ja tasaa myös alareuna, koverra siemenosa pois ja täytä pekoni-sipuliseoksella. Asettele hattuviipaleet takaisin paikalleen ja kypsennä yhdistelmäuunissa 160°C noin 25 minuuttia.

Kokeile reseptejä

Tule asiakkaaksi