Ramen
Valmistusohje
Ramen-munat
-
Keitä munat haluamaasi kypsyyteen. Parhaimmilta munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä. Kaada munien keitinvesi pois.
-
Laita munat jääveteen jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
-
Yhdistä soija, mirin, sokeri ja pippuri rasiassa tai GN vuoassa.
-
Kuori munat. Laita ne rasiaan. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä 2-4 tuntia. Sekoittele maustumisen aikana, niin munat marinoituvat tasaisesti.
-
Halkaise maustuneet munat ja nosta ramen-keiton päälle.
Ramen-keitto
-
Laita kattilaan liemi, misotahnan, soijan ja mirinin kanssa. Kiehauta seos ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
-
Paista broilerit kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta soijalla ja fariinisokerilla. Viipaloi broilerit suupaloiksi.
-
Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sienet. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele babypinaatit.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Laita hetkeksi sivuun.
-
Nosta nuudelit, kasvikset ja broileri tarjoilukulhoihin. Kaada päälle siivilöity liemi. Puolita munat ja lisää ne kulhoihin. Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele halutessasi merilevällä, seesaminsiemenillä ja chiliöljyllä.