Possunleike Benedict

Possunleike Benedict

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

Uppomunat

  • Kiehauta kattilassa pari litraa vettä ja lisää etikka. Riko munat varovasti pieniin kuppeihin niin että keltuaiset pysyvät ehjinä.
  • Kun vesi poreilee kevyesti, pyöräytä se kauhalla liikkeelle ja tiputa munat varovasti yksi kerrallaan kiertävään veteen. Anna munien hautua noin kolme minuuttia munan koosta riippuen ja noste ne pois vedestä reikäkauhalla.

Bearnaise

  • Kuumenna bearnaisekastike kattilassa, maista ja mausta tarvittaessa.

  • Nuiji fileepihvit ohuiksi leikkeiksi, pyörittele ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatuissa kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Paista leikkeet voi-rypsiöljysekoituksessa kullanruskeiksi ja rapeiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kypsät leikkeet talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
  • Paahda leivät pannulla voi-öljysekoituksessa molemmin puolin ja nosta sivuun, kuullota pinaatti nopeasti rasvassa ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.
  • Kokoa leivät, laita paahdetulle leivälle pohjimmaiseksi pinaattia ja sen päälle possunleike sekä uppomuna, ripottele uppomunan päälle hieman suolaa sekä bearnaisekastike. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.

Kokeile reseptejä

Tule asiakkaaksi