Perinteinen joulukinkku ja karamellisipulit
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
- Ota kinkku huoneen lämpöön hyvissä ajoin (sisälämpötila n. +10°C). Poista pakkaus ja nosta kinkku uunipellille ritilän päälle kamarapuoli ylöspäin.
- Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, kypsennä 100°C uunissa kunnes kinkun sisälämpötila on +70°C-80°C halutusta kypsyysasteesta riippuen.
- Kuorruta kinkku sinapilla ja korppujauhoilla, ruskista 170°C uunissa kunnes kinkku on kauttaaltaan kullanruskea.
Hunaja-karamellisipulit
- Leikkaa sipulit puoliksi vaakatasoon, varaa riittävän suuri kattila tai uunivuoka johon sipulit mahtuu yhteen kerrokseen. Kuumenna astia ja lisää oliiviöljy, voi ja sokeri.
- Anna voin ruskistua kevyesti, lisää sipulit astiaan leikkauspuoli alaspäin ja kypsennä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia tai kunnes sipulit ruskistuvat kevyesti.
- Lisää etikka, liemi ja mausteet. Anna hautua noin 25-30 minuuttia kunnes sipulit ovat kypsiä ja neste on saostunut siirappimaiseksi.