Pekan umamiburgeri
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
Hampurilaissämpylä
- Mittaa kaikki muut ainekset paitsi voi kulhoon ja vaivaa yleiskoneella noin 8 minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
- Nostata taikinaa öljytyssä kannellisessa astiassa noin 3 tuntia. Leikkaa 95g paloiksi ja pyöritä palloiksi, nostata vielä 40°C uunissa (0% höyry) noin 40 minuuttia.
- Esilämmitä uuni 160°C, voitele sämpylät voisulalla ja paista noin 15 minuuttia. Nosta sämpylät pois pelliltä ja peitä liinalla.
Chilikurkut ja pikkelisipuli
- Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi, lisää 300g etikkalientä ja vakumoi.
- Lisää loppuun etikkaliemeen sinapinsiemenet, maustepippurit, laakerinlehdet, punainen chili ja valkosipulit. Kuumenna 90°C ja anna maustua.
- Pese kurkku ja viipaloi se mandoliinilla ohuiksi siivuiksi, laita kurkkusiivut chili-pikkeliliemeen maustumaan vuorokaudeksi.
Umamimajoneesi
- Freesaa sipuli, valkosipuli ja herkkusieni voissa huolellisesti. Lisää soija- ja kalakastike, kanaliemi, tomaattipyre, sokeri ja anna hautua noin 10 minuuttia. Aja tehosekoittimessa sileäksi.
- Yhdistä keltuainen, sinappi ja suola yleiskoneen kulhossa ja lisää öljy ohuena nauhana vatkaten samanaikaisesti, viimeistele majoneesi valkoviinietikalla.
- Yhdistä umamipyre ja majoneesi suhteella 200g umamipyrettä ja 100g majoneesia, pussita pursotinpussiin.
Piparjuuripyre ja paistetut herkkusienet
- Kuori piparjuuri, yhdistä vesi sekä agar-agar ja kiehauta. Aja piparjuuri, suola, sokeri ja agar tehosekoittimessa sileäksi.
- Jäähdytä ja aja toistamiseen tehosekoittimessa sileäksi. Pussita pursotinpusseihin.
- Laita kattilaan voi ja anna kiehahtaa, lisää siivutetut herkkusienet ja ruskista kunnolla.