Pate en Croute, klassinen taikinoitu possupate
Valmistusohje
Patetaikina
-
Sekoita ainekset keskenään ja jäähdytä 12 h. Taikina on helppo käsitellä kylmänä ja hyvin tekeytyn
Patesuola
-
Sekoita ainekset keskenään ja säilytä kuivassa.
Mureketäyte
-
Jauha lihat kutterissa mausteiden kanssa. Lisää joukkoon valkuaiset ja kerma. Nostele joukkoon kypsät kylkikuutiot ja pähkinät.
Pateen valmistus
-
Kauli patetaikina 1,5 mm paksuiseksi levyksi ja askartele taikina huolellisesti avattavaan patevuokaan. Lisää puolet murekemassasta vuokaan ja lisää kerros freesattuja sieniä. Peitä sienikerros lisäämällä loput murekemassasta. Kiinnitä taikinankansi ja tee höyryreiät. Koristele taikinan pinta teemaan ja sesonkiin sopivalla tavalla. Kypsennä pate aluksi + 180 °C 15 minuuttia ja laske lämpötila sitten + 140 °C. Jatka kypsentämistä kunnes murekkeen sisälämpötila on + 70 °C. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä 10 min. Kaada ylimääräinen neste pois vuoasta.
-
Valmista hyytelöintiliemi. Kuumenna punaviini ja portviini kattilassa ja keitä kunnes jäljellä on n 4 dl, ja mausta suolalla ja sokerilla, lisää joukkoon liotetut liivatteet. Kaada seos jäähtyneet taikinakuoren sisään höyryaukoista. Anna hyytyä kylmässä 12 h. Irroita vuoka varovasti ja leikkaa viipaleiksi.