Paahdettua kananrintaa, maa - artisokka terriiniä päärynää sekä foyot kastiketta
Valmistusohje
Kananrinnan kypsennys
-
Suolaa nahalliset kananrinnat 30 minuuttia suolaliemessä.
-
Vakumoi suolatut kanat timjamin ja voin kanssa.
-
Kypsennä 55 °C asteisessa höyryuunissa 1,5 tuntia. Jäähdytä.
Teriyaki glace
-
Kiehauta nesteet ja lisää lopuksi muut raaka-aineet koko ajan sekoittaen.
Maa-artisokka pave
-
Leikkaa artisokat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.
-
Kiehauta kerma ja lisää mausteet.
-
Sekoita maa artisokat kerman ja ruskistetun voin joukkoon.
-
Asettele maa artisokat voideltuun vuokaan (leivinpaperilla vuorattu).
-
Kypsennä 180 °C uunissa 1 h 30 min foliolla peitettynä tai kunnes artisokat ovat läpi kypsiä.
-
Jäähdytä painon alla yön yli ja leikkaa annospaloiksi.
Pikkelipäärynä
-
Kuori päärynä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Vakumoi pikkeliliemen kanssa ja anna maustua 8 tuntia.
Hapan päärynähillo
-
Lämmitä kaikki raaka-aineet päärynää lukuunottamatta 103 °C. Lisää päärynät ja anna maustua 1 tunti ja siivilöi. Säästä liemi.
-
Kiehauta ja aja sileäksi blenderissä. Lisää tarvittaessa haudutus lientä.
Kanaliemi
-
Kypsennä kasvikset voissa, lisää viini ja redusoi puoleen.
-
Lisää loput raaka- aineet ja redusoi haluttuun paksuuteen.
Viimeistelyyn
-
Paahda valkosipulia voissa kullanruskeaksi.
-
Liekitä konjakilla ja lisää loput raaka-aineet sekä redusoitu kastike pohja.
-
Kiehauta 20 sekuntia ja siivilöi kattilaan.
Ruskea voi sabayon
-
Sulata ruskistettu voi kattilassa.
-
Sekoita loput aineet voin kanssa ja laita siphoniin.
-
Kypsennä 61 °C asteisessa höyryuunissa 1 tunti ja lataa sen jälkeen 1 panos.
Rapea maa-artisokka
-
Leikkaa maa artisokat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla.
-
Kuivaa hyvin ja friteeraa 155 °C asteisessa öljyssä kullanruskeaksi. Mausta suolalla ja kuivaa 65 °C asteisessa uunissa rapeaksi.
Esillelaitto
-
Kuumenna leikattuja maa-artisokka terriinejä 180 °C asteisessa uunissa kunnes ne ovat sisältä lämpimiä.
-
Asettele terriinien päälle pikkelöityjä päärynä siivuja, maa-artisokkasipsejä sekä timjaminversoja ja kehäkukan terälehtiä. Asettele terriini lopuksi lautasen oikeaan reunaan.
-
Aseta lusikallinen päärynähilloa lautasen kauimpaan reunaan.
-
Lämmitä teriyaki glace kattilassa ja levitä sitä silikonisudilla kananrintojen päälle. Paahda kananrinnat 180 °C asteissa uunissa, kunnes pinta on karamellisoitunut ja kana sisältä lämmin.
-
Leikkaa kanafileet pitkittäin halki ja asettele molemmat palat keskellä lautasta.
-
Lämmitä kanaliemi kattilassa ja pursota siphonista joukkoon sabayon kastike(Nämä yhdistämällä syntyy Foyot kastike).
-
Lusikoi kastiketta keskelle lautasta osittain kananrinnan päälle.