Paahdettua kananrintaa, maa - artisokka terriiniä päärynää sekä foyot kastiketta

Paahdettua kananrintaa, maa - artisokka terriiniä päärynää sekä foyot kastiketta

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

Kananrinnan kypsennys

  • Suolaa nahalliset kananrinnat 30 minuuttia suolaliemessä.

  • Vakumoi suolatut kanat timjamin ja voin kanssa.

  • Kypsennä 55 °C asteisessa höyryuunissa 1,5 tuntia. Jäähdytä.

Teriyaki glace

  • Kiehauta nesteet ja lisää lopuksi muut raaka-aineet koko ajan sekoittaen.

Maa-artisokka pave

  • Leikkaa artisokat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla.

  • Kiehauta kerma ja lisää mausteet.

  • Sekoita maa artisokat kerman ja ruskistetun voin joukkoon.

  • Asettele maa artisokat voideltuun vuokaan (leivinpaperilla vuorattu).

  • Kypsennä 180 °C uunissa 1 h 30 min foliolla peitettynä tai kunnes artisokat ovat läpi kypsiä.

  • Jäähdytä painon alla yön yli ja leikkaa annospaloiksi.

Pikkelipäärynä

  • Kuori päärynä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Vakumoi pikkeliliemen kanssa ja anna maustua 8 tuntia.

Hapan päärynähillo

  • Lämmitä kaikki raaka-aineet päärynää lukuunottamatta 103 °C. Lisää päärynät ja anna maustua 1 tunti ja siivilöi. Säästä liemi.

  • Kiehauta ja aja sileäksi blenderissä. Lisää tarvittaessa haudutus lientä.

Kanaliemi

  • Kypsennä kasvikset voissa, lisää viini ja redusoi puoleen.

  • Lisää loput raaka- aineet ja redusoi haluttuun paksuuteen.

Viimeistelyyn

  • Paahda valkosipulia voissa kullanruskeaksi.

  • Liekitä konjakilla ja lisää loput raaka-aineet sekä redusoitu kastike pohja.

  • Kiehauta 20 sekuntia ja siivilöi kattilaan.

Ruskea voi sabayon

  • Sulata ruskistettu voi kattilassa.

  • Sekoita loput aineet voin kanssa ja laita siphoniin.

  • Kypsennä 61 °C asteisessa höyryuunissa 1 tunti ja lataa sen jälkeen 1 panos.

Rapea maa-artisokka

  • Leikkaa maa artisokat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla.

  • Kuivaa hyvin ja friteeraa 155 °C asteisessa öljyssä kullanruskeaksi. Mausta suolalla ja kuivaa 65 °C asteisessa uunissa rapeaksi.

Esillelaitto

  • Kuumenna leikattuja maa-artisokka terriinejä 180 °C asteisessa uunissa kunnes ne ovat sisältä lämpimiä.

  • Asettele terriinien päälle pikkelöityjä päärynä siivuja, maa-artisokkasipsejä sekä timjaminversoja ja kehäkukan terälehtiä. Asettele terriini lopuksi lautasen oikeaan reunaan.

  • Aseta lusikallinen päärynähilloa lautasen kauimpaan reunaan.

  • Lämmitä teriyaki glace kattilassa ja levitä sitä silikonisudilla kananrintojen päälle. Paahda kananrinnat 180 °C asteissa uunissa, kunnes pinta on karamellisoitunut ja kana sisältä lämmin.

  • Leikkaa kanafileet pitkittäin halki ja asettele molemmat palat keskellä lautasta.

  • Lämmitä kanaliemi kattilassa ja pursota siphonista joukkoon sabayon kastike(Nämä yhdistämällä syntyy Foyot kastike).

  • Lusikoi kastiketta keskelle lautasta osittain kananrinnan päälle.

Kokeile reseptejä

Tule asiakkaaksi