Naudan sisäpaistia myskikurpitsaa ja salottisipulikastiketta
Valmistusohje
-
Leikkaa 3-4 isoon palaan riippuen tarjoilutilanteesta.Öljyä sisäpaistin pinta ja hiero siihen rouhitut mausteet. Ruskista pinta paistinpannulla. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa + 120 °C kunnes mittari näyttää + 60 °C. Anna vetäytyä vähintään 30 min ennen viipalointia.
-
Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa peukalon pään kokoisiksi paloiksi, ripottele pinnalle suolaa ja paahda uunissa + 200 °C noin 25 minuuttia kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja laita se paahdettujen kurpitsakuutioiden ja kylmän voin kanssa tehosekoittimeen. Soseuta seos silkkisen pehmeäksi ja mausta suolalla.
-
Viipaloi salottisipulit ja valkosipulinkynnet ohuiksi. Freesaa ne rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Lisää mukaan valkoviini ja keitä, kunnes viini on puoleen haihtunut. Lisää sitten paistoliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa lopuksi mukaan kylmä voi, mausta suolalla ja tarjoile heti viipaloidun paistin ja myskikurpitsapyreen kera.