

Korealainen Ssäm-party grillatusta possun kyljestä
Valmistusohje
-
Pyyhi possunkylki kuivaksi ja sekoita suola sekä sokeri toisiinsa. Hiero lihan pintaan kauttaaltaan ja anna maustua jääkaapissa 6 tuntia.
-
Laita uuni kuumenemaan 210 °C. Pese suola-sokeri -seos pois possun pinnasta ja kuivaa liha. Kypsennä possunkylkeä 1/1 gn vuoassa leivinpaperin päällä uunissa 35 min. Laske uunin lämpötila 110 °C ja kypsennä lihaa vielä 55 min.
-
Leikkaa possunkylki ohuiksi siivuiksi ja grillaa pinnat. Kasaa annos salaatin- ja shisolehtien päälle kastikkeiden ja pikkelöityjen kauden kasvisten/hedelmien kanssa.
Kochujang chilikastike
-
Sekoita ainekset kulhossa ja laita kylmään.
Misomajoneesi
-
Sekoita ainekset kulhossa ja laita kylmään.
Pikkelöidyt kauden kasvikset ja hedelmät
-
Kiehauta vesi ja lisää etikka, sokeri ja suola. Jäähdytä seos kylmässä.
-
Leikkaa retiisit 2 x 6 cm paloiksi ja persimonit ohuiksi siivuiksi. Anna maustua pikkeliemessä kylmässä vähintään 30 min.
Huom!
-
Ylijääneestä possun kyljestä voi valmistaa vaikka seuraavan päivän pastakastikkeen tai curryn.