

Kananpoika-ballotine, sienirisottoa ja persiljaöljyä
Valmistusohje
Valmista Ballotine
-
Sekoita kananjauhelihaa, 1 hienonnettu sipuli, 5 hienonnettua valkosipulinkynttä, 0,05 kg raastettua parmesaania, suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä. Nuiji broilerinrinnat tasaisiksi, täytä jauhelihaseoksella ja rullaa leivinpaperiin ja foliolla tiiviiksi paketeiksi.
Tee sienirisotto
-
Kuullota kattilassa oliiviöljyssä risottoriisiä, hienonnetut sipulit ja 5 valkosipulinkynttä, kunnes riisi saa hieman väriä. Lisää valkoviiniä ja anna haihtua. Lisää 2,5 L kuumaa sienilientä vähitellen ja keitä noin 15 min. Pilko portobellosienet paloiksi, paista ne öljyssä maustettuina 220 °C uunissa 8 min ja lisää lopuksi risottoon yhdessä voin, tuoreiden yrttien ja lopun parmesaanin kanssa.
Paista Ballotine ja viimeistele
-
Kypsennä rullia 180 °C uunissa 12 min, poista kääreet ja paista pannulla kauniin värisiksi. Leikkaa poikittain ja asettele risoton kanssa. Tee persiljaöljy ajamalla 0,25 kg persiljaa cutterissa, lisäämällä 100 °C lämmitetty rypsiöljyä ja siivilöimällä liinan läpi. Viimeistele annos persiljaöljyllä, parmesaanilla ja yrteillä.