Gourmet joulukinkku ja ruusukaali-appelsiinisalaattia
Valmistusohje
Kinkku
-
Ota sulatettu kinkku huoneenlämpöön (sisälämpö n. +10 °C). Poista pakkaus ja nosta kinkku uunipellille uuniritilän päälle kamarapuoli ylöspäin. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.
-
Kypsennä + 100 °C uunissa, kunnes kinkun sisälämpötila on + 75–82 °C halutusta kypsyysasteesta riippuen. Huomioi, että lämpötila nousee aina muutaman asteen uunikypsennyksen päätyttyä. Joulukinkun voi myös keittää kypsäksi höyryuunissa tai keittopadassa.
-
Anna kinkun jäähtyä ja poista kamara. Leikkaa rasvapintaan viillot ja sivele pinta vaahterasiirapilla. Ruskista pinta kuumassa uunissa ja sivele pintaan lisää vaahterasiirappia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Salaatti
-
Leikkaa ruusu- ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää joukkoon appelsiinilohkot. Sekoita oliiviöljy, siideriviinietikka ja mausteet kastikkeeksi ja sekoita kaalisuikaleen ja appelsiinilohkojen joukkoon.