Gourmet joulukinkku ja ruusukaali-appelsiinisalaattia

Gourmet joulukinkku ja ruusukaali-appelsiinisalaattia

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

Kinkku

  • Ota sulatettu kinkku huoneenlämpöön (sisälämpö n. +10 °C). Poista pakkaus ja nosta kinkku uunipellille uuniritilän päälle kamarapuoli ylöspäin. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

  • Kypsennä + 100 °C uunissa, kunnes kinkun sisälämpötila on + 75–82 °C halutusta kypsyysasteesta riippuen. Huomioi, että lämpötila nousee aina muutaman asteen uunikypsennyksen päätyttyä. Joulukinkun voi myös keittää kypsäksi höyryuunissa tai keittopadassa.

  • Anna kinkun jäähtyä ja poista kamara. Leikkaa rasvapintaan viillot ja sivele pinta vaahterasiirapilla. Ruskista pinta kuumassa uunissa ja sivele pintaan lisää vaahterasiirappia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Salaatti

  • Leikkaa ruusu- ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Lisää joukkoon appelsiinilohkot. Sekoita oliiviöljy, siideriviinietikka ja mausteet kastikkeeksi ja sekoita kaalisuikaleen ja appelsiinilohkojen joukkoon.

Kokeile reseptejä

Tule asiakkaaksi