"Crackling pork" - Rapeaksi paahdettua porsaankylkeä, saksanpähkinää ja ruusukaalia
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
- Viillä porsaan nahka 5mm välein lihaan saakka, hiero pinta kauttaaltaan suolalla ja anna maustua kylmässä noin 4 tuntia, mieluiten yön yli. Kuivaa pinta huolellisesti ja mausta lihapuoli pippurilla, yrteillä sekä valkosipulilla.
- Aseta liha uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin, kypsennä yhdistelmäuunissa 110°C kunnes lihan sisälämpötila on +80°C ja anna vetäytyä. Kuumenna paistinpannulla noin 1cm kerros rypsiöljyä 180°C ja laita liha varovasti kuumaan rasvaan nahkapuoli alaspäin, anna nahan rapeutua kunnolla ja nosta liha työlaudalle viipalointia varten.
- Puolita ruusukaalit, karamellisoi sokeri pannulla ja lisää siihen kaalit, voi sekä kanaliemi. Kiehauta voimakkaasti kunnes neste seostuu ja tarttuu kauniisti kaalien pinnalle. Lisää lopuksi joukkoon saksanpähkinät.
- Tarjoile liha sekä ruusukaalit pikkelöidyn punakaalin kanssa. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä.