“BLT”
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min
Valmistusohje
Caesar-majoneesi
- Laita korkeaa astiaan kuorittu valkosipuli, raastettu parmesan sekä majoneesi. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta sitruunankuorella, -mehulla, suolalla sekä mustapippurilla.
Pikkelöity punasipuli
- Kiehauta etikka, sokeri ja vesi. Kaada kuuma liemi punasipulisiivujen päälle ja anna maustua noin 2 tuntia.
- Leikkaa juurileipä noin 2cm paksuisiksi siivuiksi. Laita pekonit paahtumaan 160°C uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes rapeita ja nostele valumaan paperin päälle.
- Levitä caesar-majoneesia molemmille leipäviipaleille, laita alimmaiseksi 1 lehti tammenlehti salaattia, seuraavaksi 1rkl pikkelöityä punasipulia ja sen päälle 3 siivua tomaattia. Rouhaise tomaattien päälle mustapippuria, laita 3 siivua paahdettua pekonia ja kansi päälle.
- Leivän voi nauttia joko kylmänä, tai vaihtoehtoisesti paahtaa pannulla, uunissa tai leipägrillissä.