

Birria-taco naudan jauhelihasta
Valmistusohje
-
Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi. Kuullota sipulit pannulla oljyssä. Lisää chilijauhe, mustapippuri, juustokumina, jauhettu korianteri, kaneli, neilikka sekä kuivayrtit ja jäähdytä.
-
Paista erikseen jauheliha pannulla kypsäksi.
-
Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattimurska ja omenaviinietikka. Lisää kuullotetut sipulit ja soseuta. Lisää paistettu jauheliha sekä laakerinlehdet ja hauduta kannen alla matalla lämmöllä 1 tunti.
-
Siivilöi liha ja säästä molemmat.
Tortillat
-
Kasta maissitortillat haudutusliemen pinnalle jääneeseen rasvaan ja paista pannulla molemmin puolin. Lisää toiselle puolelle 50 g lihaa ja 1 rkl juustoraastetta. Taita tortilla kaksin kerroin ja paista vielä molemmat puolet pannulla kullanruskeiksi. Käytä haudutuslientä dippikastikkena ja nauti creman sekä yrtti-punasipuli salaattin kanssa. Purista hautessasi päälle limemehua.
Yrtti-punasipulisalaatti
-
Valmista yrtti- punasipuli salaatti. Kuori punasipuli ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Nypi yrtit kulhoon ja sekoita punasipulin kanssa. Lisää yhden limen mehu tarjottaessa.
Crema
-
Valmista seuraavaksi crema. Sekoita majoneesi ja ranskankerma kulhossa ja mausta suolalla, lime mehulla ja kuorella sekä hunajalla
Huom!
-
Ylijäänyttä haudutuslientä voit käyttää esim tomaattikastikkeen pohjana tai mausteisessa bataattisose keitossa.
-
Yrttien rangat voit käyttä esim liemipohjissa tai vaikka vinaigretten valmistuksessa.