Birria-taco naudan jauhelihasta

Birria-taco naudan jauhelihasta

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

  • Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi. Kuullota sipulit pannulla oljyssä. Lisää chilijauhe, mustapippuri, juustokumina, jauhettu korianteri, kaneli, neilikka sekä kuivayrtit ja jäähdytä.

  • Paista erikseen jauheliha pannulla kypsäksi.  

  • Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattimurska ja omenaviinietikka. Lisää kuullotetut sipulit ja soseuta. Lisää paistettu jauheliha sekä laakerinlehdet ja hauduta kannen alla matalla lämmöllä 1 tunti.

  • Siivilöi liha ja säästä molemmat.

Tortillat

  • Kasta maissitortillat haudutusliemen pinnalle jääneeseen rasvaan ja paista pannulla molemmin puolin. Lisää toiselle puolelle 50 g lihaa ja 1 rkl juustoraastetta. Taita tortilla kaksin kerroin ja paista vielä molemmat puolet pannulla kullanruskeiksi. Käytä haudutuslientä dippikastikkena ja nauti creman sekä yrtti-punasipuli salaattin kanssa. Purista hautessasi päälle limemehua.

Yrtti-punasipulisalaatti

  • Valmista yrtti- punasipuli salaatti. Kuori punasipuli ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Nypi yrtit kulhoon ja sekoita punasipulin kanssa. Lisää yhden limen mehu tarjottaessa.

Crema

  • Valmista seuraavaksi crema. Sekoita majoneesi ja ranskankerma kulhossa ja mausta suolalla, lime mehulla ja kuorella sekä hunajalla

Huom!

  • Ylijäänyttä haudutuslientä voit käyttää esim tomaattikastikkeen pohjana tai mausteisessa bataattisose keitossa.

  • Yrttien rangat voit käyttä esim liemipohjissa tai vaikka vinaigretten valmistuksessa.

Tällä tuotteella onnistut

Tule asiakkaaksi