Bearnaisekastike
Valmistusohje
-
Hienonna salottisipuli veitsellä brunoiseksi. Hienonna myös rakuuna, ja siirrä sivuun myöhempää käyttöä varten.
-
Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä, älä keitä. Säilytä sulanut voi lämpimässä.
-
Yhdistä laakeassa kasarissa keltuaiset, dijon sinappi, tabasco, sitruunamehu ja suola.
-
Sekoita ja aloita kastikepohjan kypsentäminen miedolla lämmöllä kauttaaltaan pohjaa myöten vispilällä sekoittaen.
-
Onnistuneen kastikkeen salaisuus piilee huolellisesti kypsennetyssä pohjassa, joten älä hätiköi. Kastikepohja on kypsä, kun vaahto on laskeutunut ja massa selkeästi suurustunut.
-
Siirrä kasari pois liedeltä ja emulgoi voisula kastikepohjaan ohuena nauhana kuin majoneesia valmistaessa.
-
Halutessasi paksumman kastikkeen jätä kattilaan jäävä hera lisäämättä, tai lisätä vain osan.
-
Viimeistele kastike hienonnetulla salottisipulilla ja rakuunalla, tarkista maku ja tarjoile.