• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Ruokapuhetta
  • Yhteistyö Factoryn kanssa

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

3.6.2025
  • Ruokapuhetta

Factory-ravintolat on yli 20 ravintolan ketju, jonka menestys nojaa laadukkaaseen valikoimaan, hyvään palveluun sekä henkilöstön kehittämiseen. Toimitusjohtaja Matti Karvonen korostaa myös luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä ammattikeittiöiden arjessa ja kannattavan ravintolabisneksen taustalla.

Moderni buffet-ravintola, jossa on tarjolla lämpimiä ruokia metallisissa tarjoiluastioissa, leipäkoreja sekä koristekasveja buffet-tason päällä. Taustalla näkyy neonvalokyltti 'Sweet spot' sekä digitaalinen näyttö, jossa on päivän ruokalista.

Asiakkaat odottavat vastinetta rahalleen

Sataprosenttisesti suomalaisessa omistuksessa oleva Factory-ravintolat on kasvanut yhdestä lounasravintolasta merkittäväksi ketjuksi, joka palvelee paria miljoonaa asiakasta vuodessa. Seitsemän vuotta firmaa vetänyt Matti Karvonen tietää, mitä suomalaiset lounasasiakkaat haluavat.

– Nykyisessä taloustilanteessa asiakkaat ovat tarkempia rahankäytön suhteen, se on ihan selkeä fakta, Karvonen sanoo. – Rahalle halutaan vastinetta.

Factoryn ravintoloissa ei haluta vaikeinakaan aikoina lähteä tinkimään valikoimasta, laadusta tai palvelusta. Esimerkiksi koronavuosista yritys puski läpi ilman tappioita.

– Olipa markkinatilanne mikä tahansa, aina pitäisi pystyä katsomaan myös peiliin, että onko omassa tai yrityksen tekemisessä jotain parannettavaa, Karvonen painottaa.

Yritys on vuosien varrella kehittänyt toimintaansa, eikä Factory ole pelkästään lounasravintolaketju, vaan tarjonnasta löytyy myös tapahtumatiloja, cateringia ja saunatiloja. Ja lisää on luvassa, sillä uusia toimipisteitä avataan 1–4 ravintolan vuositahdilla.

Ravintolan henkilökunta seisoo buffetpöydän takana, joka on täynnä värikkäitä salaatteja ja muita ruokia. Taustalla neonvaloissa teksti 'Sweet spot' ja moderni sisustus. Henkilökunnalla on ravintola- ja kampanjapaitoja yllään.

Ideoita ja inspiraatiota kumppaneilta

Matti Karvonen korostaa, että ei halua puhua tavarantoimittajista, vaan yhteistyökumppaneista. HKFoods on yksi valikoiduista luottokumppaneista, joiden roolina on tuoda lisäarvoa liiketoiminnalle.

– Meillä on melko rajallinen määrä kumppaneita, joiden kanssa me tätä hommaa tehdään. Tämä perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Itse haluan olla hyvä asiakas siinä mielessä, että kun esimerkiksi annan ennusteita, niin ne pitävät myös paikkaansa.

Esimerkkinä toimivasta yhteistyöstä Karvonen mainitsee HKFoodsin kanssa kehitetyn ostotilaus- ja toimitusrytmin, joka palvelee molempia osapuolia.

– HKFoodsin kanssa meille on oleellisen tärkeää, että tavaraa tulee oikea määrä ja oikeaan aikaan, Karvonen linjaa. – Pitää myös olla oikeat yhteyshenkilöt, joiden kanssa pystyy puhumaan asiat halki ja kehittämään asioita. Tiettyä tekemistä pystytään kehittämään itse omasta takaa, mutta ideoita ja inspiraatiota me halutaan myös kumppaneilta.

Isompi kattaus samalla toimituksella 

Karvosen mukaan yhteistyö HKFoodsin kanssa merkitsee Factory-ravintoloille ennen kaikkea laadukkaita raaka-aineita, joiden kotimaisuusaste on mahdollisimman korkea ja jotka palvelevat käyttötarkoitustaan.

– Factorylla me tehdään keittiössä tosi paljon itse käsityönä alusta loppuun, ja HKFoodsilta me halutaan toimivat ja hyvin pakatut raaka-aineet, jotka on meidän käytössämme helppoja.

Kotimaisuuden ja laadukkuuden lisäksi tärkeäksi nousee tuotevalikoiman laajuus. Kun saadaan yhdeltä luukulta mahdollisimman paljon, tekeminen helpottuu.

– Me ollaan oltu HKFoodsin asiakas jo pitkään, mutta vastikään keskitimme ostoja tietyissä tuotteissa isosti heille. Me saadaan samalla toimituksella laajempi tuotevalikoima kuin aiemmin: siipikarjaa, porsasta, nautaa ja vegaanituotteitakin, eli HK pystyy tarjoamaan meille ison kattauksen. Se on hyvä, koska ei me haluta ylimääräisiä autoja pyörimään takaovelle, Karvonen toteaa.

Luottokumppanin kanssa on pystytty myös optimoimaan pakkauskokoja ja toimitusaikoja. Kaikkien Factory-ravintoloiden tilaukset menevät HK:lle kerralla, ja toimituspäivät on tarkkaan sovittu niin että säilyvyys ja muut tekijät pystytään huomioimaan.

– HKFoodsilla on hyvä draivi päällä. Siellä otettiin meidän asiakkuutemme tosissaan ja ymmärrettiin, kuinka isosta volyymista tässä on kyse. Itselläni on tosi hyvä fiilis siitä, miten tiiviimpi yhteistyö on lähtenyt käyntiin, Karvonen kiteyttää.

Ammattilaisille annetaan mahdollisuus kehittyä

Factorylla panostetaan henkilöstön jatkuvaan kehittämiseen. Siihen kuuluu muun muassa tekijöiden kierto toimipisteiden välillä sekä Factory Akatemia, jossa koulutetaan ja kasvatetaan uusia osaajia talon sisältä.

Mustavalkoinen, hymyilevä kuva Matti Karvosesta tumma pikkutakki ja t-paita päällään.päällään

– Me halutaan antaa kaikille työntekijöille sellainen kehityspolku, että kuka tahansa pystyy ottamaan vaikka minun pestini, mikäli siihen löytyy riittävä kunnianhimo ja pätevyys, Karvonen sanoo. – Factory-ravintolat on myös siitä harvinainen yritys, että meillä ei ole yhtään vuokratyövoimaa, vaan kaikki työntekijät ovat meidän omilla palkkalistoilla.

Lähes 200 tekijää työllistävän ravintolaketjun vetäjä haluaa itsekin pitää ammattitaitonsa sellaisessa terässä, että voi milloin tahansa hypätä keittiöön tai salin puolelle hommiin.

– Yhdessä Factoryn omistajan ja hallituksen puheenjohtajan Jani Antilan kanssa me halutaan tuoda hyvää fiilistä henkilökunnalle, Karvonen kertoo. – Esimerkiksi pari vuotta sitten, kun Factory Kalasatama menestyi Vuoden Paras Lounas -kilpailussa, me annettiin koko ravintolan henkilökunnalle palkallinen vapaapäivä ja mentiin Janin kanssa sinne itse pyörittämään keittiötä.

Kertomus kuvaa hyvin ravintolaketjun tekemisen meininkiä. Kaikkia factorylaisia tiskarista toimariin yhdistää halu onnistua – yhdessä luotettavien kumppanien kanssa.

Jaa
Tulosta

Lue uusimipia artikkeleita

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin...

BBQ

BBQ

BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.

Mahtavia makuja, raaka-aineita ja ilmiöitä FFCR-messuilla

Mahtavia makuja, raaka-aineita ja ilmiöitä FFCR-messuilla

HKFoods on mukana Fastfood, Café & Restaurant tapahtumassa 19.-20.3.2025. Osastollamme ravintola-alan huippuvieraat esittelevät omat signature-annoksensa ja keskustelevat mauista, raaka-aineista ja ilmiöistä.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet