• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Ruokapuhetta
  • Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä

15.8.2025
  • Ruokapuhetta

Ammattikeittiöiden toiminnassa raaka-aineiden jalostusasteella on merkittävä rooli, sillä se vaikuttaa suoraan työn sujuvuuteen, tuoteturvallisuuteen ja onnistuneeseen lopputuloksen. On tärkeä valita sopivat tuotteet ja raaka-aineet joka tilanteeseen. Olemmekin koonneet ammattikeittiöiden avuksi taulukon, jonka avulla eri jalostuasteella olevien tuotteiden vertailu keskenään onnistuu helposti.

Annos, jossa on paistettua kanaa, paahdettuja ruusukaaleja ja pyreetä. Annos on pyöreällä, valkoisella lautasella. Lautasella on myös haarukka ja veitsi. Taustalla on tumma, puinen pöytä, ja lautasen vieressä on pellava- tai puuvillaliina.

Raakalihatuotteet ovat oikea vaihtoehto silloin, kun haluat räätälöidä annoksia ja makuprofiileja omin käsin alusta asti – esivalmistellut kypsät ja valmiit tuotteet puolestaan tuovat helpotusta kiireiseen arkeen!

Oikotiet helpottavat jokapäiväistä työtä

Ammattikeittiön arjessa jalostetut lihatuotteet, kuten valmiiksi maustetut tai esikypsennetyt vaihtoehdot, auttavat keventämään valmistusvaiheen työkuormaa ja samalla minimoimaan riskin virheisiin. Esimerkiksi kypsän kananpojan paistisuikaleen käyttäminen saattaa vähentää käytettävää työaikaa lähes puoleen verrattuna raakaan tuotteeseen. Myös kypsennyshävikin osalta ero on huomattava. Jalostettujen lihatuotteiden avulla pidät tarjoaman helpommin tasalaatuisena ja saat allergeeniriskit varmuudella hallintaan.

Esivalmistellut raaka-aineet tuovat helpotusta myös työvoimapulaan, koska ne nopeuttavat työskentelyä, jolloin keittiössä tarvitaan vähemmän henkilökuntaa. Ravintoloilla on myös mahdollisuus keskittää resurssejaan valmistuksen sijaan esimerkiksi tuotekehitykseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen.

HKFoods haluaa auttaa keittiötäsi kehittymään 

Me HKFoodsilla haluamme rohkeasti etsiä ja suunnitella uusia tuotteita ja ideoita, joilla saat liiketoimintasi kehittymään. Raaka-aineiden jalostusaste on merkittävä osa HKFoodsin tuottamia palveluja.

Syksyn uutuuksista ja painopistetuotteista löydät monia maistuvia ratkaisuja keittiösi vaivattomaan arkeen, esimerkkeinä vaikkapa Kariniemen Kanapojan kypsät ja mehevät fileepalat tai HK Viljaporsaan kypsät paistikuutiot. Kokeile ja onnistu!

Monivärinen marokkolaistyylinen kanasalaatti, jossa on couscousia, granaattiomenan siemeniä, lehtivihanneksia ja syötäviä kukkia, on esillä pyöreällä, metallisella lautasella. Lautasen alla on valkoinen lautasliina.

Kypsät ja valmiit irtopakastetuotteet 

Kariniemen kypsät ja valmiit tuotteet tarjoavat oikotien ruoanvalmistukseen, sillä nämä tuotteet ovat valmiiksi paahtaen kypsennettyjä. Paahtaen kypsennetyissä tuotteissa maut tiivistyvät herkullisesti ja lihan pintaan muodostuu kaunis, kullanruskea väri.

Tuotteet ovat irtopakastettuja, jolloin niitä voidaan ottaa tarvittava määrä kerralla ja näin välttää turha hävikki.

Pastalautanen, jossa on runsas munakoiso-jauhelihakastike, on esillä marmorisella pöydällä. Lautasen vieressä on pala parmesaanijuustoa ja raastin, joka on valmiina raastamaan lisää. Taustalla on avoin keittokirja ja pullo oliiviöljyä.

Kypsät ja valmiit sous vide -tuotteet

Kariniemen ja HK:n kypsillä, hitaasti haudutetuilla sous vide -tuotteilla säästät aikaa ja helpotat ruoanvalmistusta, sillä haudutusprosessi on tehty puolestasi.

Sous vide -menetelmällä valmistetut tuotteet ovat tasalaatuisia ja tuotteilla saat aikaan mehevän lopputuloksen. Samalla vältät myös hävikkiä.

 

  • Lataa vertailutaulukko käyttöösi tästä
Jaa
Tulosta

Lue uusimipia artikkeleita

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin...

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat on yli 20 ravintolan ketju, jonka menestys nojaa laadukkaaseen valikoimaan, hyvään palveluun sekä henkilöstön kehittämiseen. Toimitusjohtaja Matti Karvonen korostaa myös luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä ammattikeittiöiden arjessa ja kannattavan ravintolabisneksen taustalla.

BBQ

BBQ

BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet