
Ammattikeittiöiden toiminnassa raaka-aineiden jalostusasteella on merkittävä rooli, sillä se vaikuttaa suoraan työn sujuvuuteen, tuoteturvallisuuteen ja onnistuneeseen lopputuloksen. On tärkeä valita sopivat tuotteet ja raaka-aineet joka tilanteeseen. Olemmekin koonneet ammattikeittiöiden avuksi taulukon, jonka avulla eri jalostuasteella olevien tuotteiden vertailu keskenään onnistuu helposti.

Raakalihatuotteet ovat oikea vaihtoehto silloin, kun haluat räätälöidä annoksia ja makuprofiileja omin käsin alusta asti – esivalmistellut kypsät ja valmiit tuotteet puolestaan tuovat helpotusta kiireiseen arkeen!
Oikotiet helpottavat jokapäiväistä työtä
Ammattikeittiön arjessa jalostetut lihatuotteet, kuten valmiiksi maustetut tai esikypsennetyt vaihtoehdot, auttavat keventämään valmistusvaiheen työkuormaa ja samalla minimoimaan riskin virheisiin. Esimerkiksi kypsän kananpojan paistisuikaleen käyttäminen saattaa vähentää käytettävää työaikaa lähes puoleen verrattuna raakaan tuotteeseen. Myös kypsennyshävikin osalta ero on huomattava. Jalostettujen lihatuotteiden avulla pidät tarjoaman helpommin tasalaatuisena ja saat allergeeniriskit varmuudella hallintaan.
Esivalmistellut raaka-aineet tuovat helpotusta myös työvoimapulaan, koska ne nopeuttavat työskentelyä, jolloin keittiössä tarvitaan vähemmän henkilökuntaa. Ravintoloilla on myös mahdollisuus keskittää resurssejaan valmistuksen sijaan esimerkiksi tuotekehitykseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen.
HKFoods haluaa auttaa keittiötäsi kehittymään
Me HKFoodsilla haluamme rohkeasti etsiä ja suunnitella uusia tuotteita ja ideoita, joilla saat liiketoimintasi kehittymään. Raaka-aineiden jalostusaste on merkittävä osa HKFoodsin tuottamia palveluja.
Syksyn uutuuksista ja painopistetuotteista löydät monia maistuvia ratkaisuja keittiösi vaivattomaan arkeen, esimerkkeinä vaikkapa Kariniemen Kanapojan kypsät ja mehevät fileepalat tai HK Viljaporsaan kypsät paistikuutiot. Kokeile ja onnistu!

Kypsät ja valmiit irtopakastetuotteet
Kariniemen kypsät ja valmiit tuotteet tarjoavat oikotien ruoanvalmistukseen, sillä nämä tuotteet ovat valmiiksi paahtaen kypsennettyjä. Paahtaen kypsennetyissä tuotteissa maut tiivistyvät herkullisesti ja lihan pintaan muodostuu kaunis, kullanruskea väri.
Tuotteet ovat irtopakastettuja, jolloin niitä voidaan ottaa tarvittava määrä kerralla ja näin välttää turha hävikki.

Kypsät ja valmiit sous vide -tuotteet
Kariniemen ja HK:n kypsillä, hitaasti haudutetuilla sous vide -tuotteilla säästät aikaa ja helpotat ruoanvalmistusta, sillä haudutusprosessi on tehty puolestasi.
Sous vide -menetelmällä valmistetut tuotteet ovat tasalaatuisia ja tuotteilla saat aikaan mehevän lopputuloksen. Samalla vältät myös hävikkiä.