Sydänmerkki auttaa tekemään fiksuja valintoja

Suomalainen Sydänmerkki on kehitetty helpottamaan yhtä lailla kuluttajien kuin ravintola-ammattilaisten ruoka-arkea. HKFoods on ottanut Sydänmerkin käyttöön auttaakseen omia asiakkaitaan tekemään fiksuja valintoja – mausta tinkimättä.
Terveelliset tuotteet ovat osa HKFoodsin vastuullisuustyötä
Tutkimusten mukaan peräti yhdeksän kymmenestä suomalaisesta saa ravinnosta liikaa suolaa. Suomessa syödään myös edelleen aivan liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa. Nämä seikat lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.
Diabetes- ja Sydänliiton asiantuntijaryhmän myöntämä Sydänmerkki onkin kehitetty tukemaan erityisesti suomalaisten sydänterveyttä. Se on ainoa symboli Suomessa, joka kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta. Sydänmerkkituotteiden avulla jokainen voi helposti tehdä pieniä, terveyden kannalta edullisia muutoksia ruokavalioon.

HKFoodsilla terveelliset tuotteet ovat keskeinen osa vastuullisuustyötä, ja ison yrityksen tuotteilla on myös kansanterveydellistä vaikutusta. Sydänmerkin avulla autamme rakentamaan vastuullisempaa ruokaympäristöä, jossa paremmat vaihtoehdot tehdään helpoksi, samalla kun valinnanvapaus säilyy. Fiksummat valinnat eivät suinkaan tarkoita luopumista mausta – vaan oivallusta siitä, miten hyvä ruoka ja hyvä olo voivat kulkea käsi kädessä.
Ammattikeittiön kiireisessä arjessa tuoteselosteiden ja ravintosisältöjen tutkimisen sijaan useimmiten riittää tarkistus, onko tuotteessa Sydänmerkki. Se kertoo heti, että tuote on omassa tuoteryhmässään parempi valinta mm. suolan ja rasvan määrän kannalta.
HKFoods Food Servicellä on valikoimissaan jo yli sata Sydänmerkki-tuotetta. Käyttövalmiit tuotteet helpottavat ammattikeittiöiden arkea. Monipuolisella Sydänmerkkituotteiden valikoimalla pystytään vastaamaan kattavasti asiakkaiden tarpeisiin ja koko päivän ruokahetkiin.

Kulmakivinä monipuolisuus ja kohtuus
Terveellisen ja tasapainoisen ruoanlaiton kulmakiviä ovat niin ammattilaisilla kuin kotikokeillakin monipuolisuus ja kohtuus. Keskeistä on valita laadukkaita raaka-aineita – ja tässä Sydänmerkki toimii luotettavana oppaana. Merkki kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto omassa tuoteryhmässään.
Liha sopii terveelliseen ruokavalioon, kunhan sen kaverina on kasviksia. Kotimainen liha on myös vastuullisuusnäkökulmasta hyvä valinta. Jotta liha saa Sydänmerkin, tulee rasvan määrän olla kohtuullinen. Maustetussa ja kypsässä lihassa myös suolan määrän on oltava riittävän alhainen ja rasvan laadun pehmeä.

Kun yhdistät sydänmerkittyjä tuotteita muihin laadukkaisiin raaka-aineisiin ja kiinnität huomiota ruuanlaittoon ja maustamiseen, rakennat tietoisesti terveellisempiä aterioita. Kokonaisuus on se, mikä ratkaisee.
Parhaimmillaan lounasravintolassa tai koulussa omaksuttu malli hyvästä syömisestä siirtyy myös kotiin.

Oikealla käytöllä paras hyöty Sydänmerkki-tuotteista
Ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia suunnitellessa kannattaa muistaa nämä vinkit:
Vältä ylimääräisiä lisäyksiä. Vähäsuolaiseen tai -rasvaiseen tuotteeseen ei kannata lisätä ylimääräistä suolaa, voita tai kermaa, jotta alkuperäinen terveellisyys säilyy.
Yhdistele oikein. Käytä sydänmerkittyä tuotetta osana monipuolista ateriaa. Esimerkiksi ateriaan lisätyt vihannekset ja täysjyväleipä täydentävät liha- tai siipikarjatuotteen ravintoarvoja.
Kypsennä kevyesti. Vältä runsasta rasvan käyttöä paistamisessa. Suosi sen sijaan kevyempiä valmistustapoja, kuten uunissa kypsentämistä tai höyryttämistä.
Kannattaa myös muistaa, että kun arkena valitsee Sydänmerkki-tuotteita, ei satunnainen herkuttelu romuta kokonaisruokavaliota!