• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Ruokapuhetta
  • Sydänmerkki auttaa tekemään fiksuja valintoja

Sydänmerkki auttaa tekemään fiksuja valintoja

26.9.2025

Suomalainen Sydänmerkki on kehitetty helpottamaan yhtä lailla kuluttajien kuin ravintola-ammattilaisten ruoka-arkea. HKFoods on ottanut Sydänmerkin käyttöön auttaakseen omia asiakkaitaan tekemään fiksuja valintoja – mausta tinkimättä.

Terveelliset tuotteet ovat osa HKFoodsin vastuullisuustyötä

Tutkimusten mukaan peräti yhdeksän kymmenestä suomalaisesta saa ravinnosta liikaa suolaa. Suomessa syödään myös edelleen aivan liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa. Nämä seikat lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Diabetes- ja Sydänliiton asiantuntijaryhmän myöntämä Sydänmerkki onkin kehitetty tukemaan erityisesti suomalaisten sydänterveyttä. Se on ainoa symboli Suomessa, joka kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta. Sydänmerkkituotteiden avulla jokainen voi helposti tehdä pieniä, terveyden kannalta edullisia muutoksia ruokavalioon.

 Yläkuva modernista kalkkunan sisäfileeateriasta valkoisella lautasella. Kalkkuna on viipaloitu ja maustettu vihreällä pestolla tai yrteillä, ja se on asetettu kuskusin tai vastaavan viljan, vihreiden lehtien, ja keltaisten kasvisten pedille. Annos on koristeltu punaisilla chilirenkailla ja valkoisella kastikkeella. Oikeassa yläkulmassa on punavalkoinen logo, jossa lukee "PAREMPI VALINTA • BÄTTRE VAL". Vasemmalla näkyy juomalasi, jossa on kirkasta juomaa, jäitä ja limelohko.

HKFoodsilla terveelliset tuotteet ovat keskeinen osa vastuullisuustyötä, ja ison yrityksen tuotteilla on myös kansanterveydellistä vaikutusta. Sydänmerkin avulla autamme rakentamaan vastuullisempaa ruokaympäristöä, jossa paremmat vaihtoehdot tehdään helpoksi, samalla kun valinnanvapaus säilyy. Fiksummat valinnat eivät suinkaan tarkoita luopumista mausta – vaan oivallusta siitä, miten hyvä ruoka ja hyvä olo voivat kulkea käsi kädessä.

Ammattikeittiön kiireisessä arjessa tuoteselosteiden ja ravintosisältöjen tutkimisen sijaan useimmiten riittää tarkistus, onko tuotteessa Sydänmerkki. Se kertoo heti, että tuote on omassa tuoteryhmässään parempi valinta mm. suolan ja rasvan määrän kannalta.

HKFoods Food Servicellä on valikoimissaan jo yli sata Sydänmerkki-tuotetta. Käyttövalmiit tuotteet helpottavat ammattikeittiöiden arkea. Monipuolisella Sydänmerkkituotteiden valikoimalla pystytään vastaamaan kattavasti asiakkaiden tarpeisiin ja koko päivän ruokahetkiin.

Lähikuva valkoisella, karkeareunaisella lautasella olevasta ateriasta. Lautasella on kaksi pyöreää, paistettua, maustettua lihanoiduuttia, jotka on asetettu kasan päälle höyrytettyjä herneitä. Herneiden joukossa on muutama lohko vaaleaa, paistettua tai haudutettua fenkolia tai sipulia, jotka on valeltu kirkkaalla kastikkeella. Annos on asetettu marmorisen näköisen pinnan päälle. Kuvan vasemmassa yläkulmassa on pyöreä punavalkoinen logo, jossa lukee "PAREMPI VALINTA • BÄTTRE VAL".

Kulmakivinä monipuolisuus ja kohtuus 

Terveellisen ja tasapainoisen ruoanlaiton kulmakiviä ovat niin ammattilaisilla kuin kotikokeillakin monipuolisuus ja kohtuus. Keskeistä on valita laadukkaita raaka-aineita – ja tässä Sydänmerkki toimii luotettavana oppaana. Merkki kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto omassa tuoteryhmässään.

Liha sopii terveelliseen ruokavalioon, kunhan sen kaverina on kasviksia. Kotimainen liha on myös vastuullisuusnäkökulmasta hyvä valinta. Jotta liha saa Sydänmerkin, tulee rasvan määrän olla kohtuullinen. Maustetussa ja kypsässä lihassa myös suolan määrän on oltava riittävän alhainen ja rasvan laadun pehmeä.

Lähikuva avoimesta ruisleipäsandwichista pyöreällä, valkoisella lautasella. Leivän päällä on kerroksittain vihreää salaattia, viipaloitua avokadoa, paahdettua tomaattia ja päällimmäisenä siivuja kanaleikettä tai kalkkunaa, joka on koristeltu punasipulirenkailla ja tummalla kastikkeella/salsalla. Leipä on asetettu lautaselle leivinpaperin palan päälle. Kuvan oikeassa yläkulmassa on sinivalkoinen logo, jossa lukee "TUTTU MAKU –25 % VÄHEMMÄN SUOLAA".

Kun yhdistät sydänmerkittyjä tuotteita muihin laadukkaisiin raaka-aineisiin ja kiinnität huomiota ruuanlaittoon ja maustamiseen, rakennat tietoisesti terveellisempiä aterioita. Kokonaisuus on se, mikä ratkaisee.

Parhaimmillaan lounasravintolassa tai koulussa omaksuttu malli hyvästä syömisestä siirtyy myös kotiin.

Ylhäältä otettu kuva lautasesta, jossa on grillattu, maustettu karibian jerk -minuuttipihvi broilerista, jolla on selkeät grillausraidat. Pihvin vieressä on kirkkaan keltainen ja vihreä mango-salsa tai hedelmäinen lisuke. Annos on asetettu puupöydälle. Vasemmassa yläkulmassa on punavalkoinen "PAREMPI VALINTA • BÄTTRE VAL" -logo.

Oikealla käytöllä paras hyöty Sydänmerkki-tuotteista

Ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia suunnitellessa kannattaa muistaa nämä vinkit:

Vältä ylimääräisiä lisäyksiä. Vähäsuolaiseen tai -rasvaiseen tuotteeseen ei kannata lisätä ylimääräistä suolaa, voita tai kermaa, jotta alkuperäinen terveellisyys säilyy.

Yhdistele oikein. Käytä sydänmerkittyä tuotetta osana monipuolista ateriaa. Esimerkiksi ateriaan lisätyt vihannekset ja täysjyväleipä täydentävät liha- tai siipikarjatuotteen ravintoarvoja.

Kypsennä kevyesti. Vältä runsasta rasvan käyttöä paistamisessa. Suosi sen sijaan kevyempiä valmistustapoja, kuten uunissa kypsentämistä tai höyryttämistä.

Kannattaa myös muistaa, että kun arkena valitsee Sydänmerkki-tuotteita, ei satunnainen herkuttelu romuta kokonaisruokavaliota!

 

Lataa Sydänmerkki-esite

  • Lataa Sydänmerkki-esite
Jaa
Tulosta

Tutustu tuotteisiin

HK Aurinkosalaatti (7553)

HK Aurinkosalaatti (7553)

HK Broilerikiusaus (7547)

HK Broilerikiusaus (7547)

HK Saunapalvi, viipaloitu (4664)

HK Saunapalvi, viipaloitu (4664)

HK Popsi® Kananakki (6028)

HK Popsi® Kananakki (6028)

Kariniemen Kananpojan Kypsät ja Helpot Paistetut fileepalat (7638)

Kariniemen Kananpojan Kypsät ja Helpot Paistetut fileepalat (7638)

HK Kaalikääryle, pakaste (7093)

HK Kaalikääryle, pakaste (7093)

Reseptejä

Lue uusimipia artikkeleita

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Turvallisia makuja ja lämpimiä makumuistoja – niille on tässä ajassa tilausta. Vastaus löytyy rehdistä suomalaisesta arkiruoasta.

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Veljekset Ponteva ja HKFoods ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo liki kymmenen vuoden ajan. Lihalähettiläät-yhteistyön ytimessä on inspiraation tarjoaminen niin ravintola-ammattilaisille kuin kotikeittiöihin.

Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä

Vertailussa raa’an ja kypsän lihatuotteen edut ammattikeittiössä

Ammattikeittiöiden toiminnassa raaka-aineiden jalostusasteella on merkittävä rooli, sillä se vaikuttaa suoraan työn sujuvuuteen, tuoteturvallisuuteen ja onnistuneeseen lopputuloksen.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet