• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Ruokapuhetta
  • Joulu - Kolme upeaa tunnelmaa

Joulu - Kolme upeaa tunnelmaa

6.6.2024
  • Ruokapuhetta

Joulun suunnittelu hyvissä ajoin tarkoittaa käytännössä sopivien raaka-aineiden kartoitusta, ruokalistan suunnittelua ja vahvaa markkinointia kohderyhmän asiakkaille. E.Ahlströmin Tunnelmataikurien kanssa luodut kolme erilaista joulutunnelmaa inspiroivat ravintoloita etsimään persoonallisia ratkaisuja. Pienetkin päivitykset astioihin, somisteisiin tai vaikka ruokalistan kirjoitustapaan edesauttavat ravintolakokemusta.   

Kuvan kattauksessa on käytetty klassisesti valkoista ja kultaa sekä vaaleaa kivialustaa.

Kultainen joulu

Joulupöydän klassikko on yhdistää valkoinen ja kulta. Kultainen väri tuo joulupöytään juhlavuutta ja lämpöä. Yhdistä valkoiseen Creative-lautaseen kultaiset aterimet, valkoiset kynttilät ja servetit. Voit myös lisätä kattaukseen mielenkiintoa käyttämällä luonnonmateriaaleja. Näin luot kontrastia ja raikkautta kultaisen ja valkoisen yhdistelmään.

Kuvassa rento joulukattaus, jossa on käytetty värillisiä astioita. Lisäsomisteena on kupuarinen kastikeastia, jota ympäröi vihreät oksat.

Rento joulu

Jos haluat luoda kotoisan ja rennon tunnelman joulupöytään, valitse bistrotyylinen kattaus. Käytä värikkäitä laseja ja kuviollisia lautasia, kuppeja ja kulhoja, jotka sopivat yhteen tai luovat hauskan sekamelskan. Lisää kattaukseen ruutukuvioisia tai pellavaisia servettejä. Voit myös ripustaa valosarjoja tai paperitähtiä seinille tai ikkunoihin.

Bistro-kattauksessa on käytetty Tognanan upeita, meripihkan värisiä Davor-juomalaseja. Niihin on yhdistetty ruskeat Heart & soul -sarjan Perfect Match -lautaset. Laadukkaat lautaset ovat astiatrendien huipulta ja ne sopivat ihanteellisesti ammattilaiskäyttöön.

Rustiikkinen joulun kattaus, jossa on käytetty puusta valmistettua tarjouluastiaa, ruskeita lasieja ja astioita.

Rustiikkinen joulu

Maanläheinen tunnelma luodaan rustiikkisella kattauksella. Valitse kattaukseen puusta tai kivestä valmistettuja tarjoiluastioita, jotka ovat karheita ja yksilöllisiä. Kokeile myös näitä vinkkejä:

  • Käytä pöytäliinana pellavaa, puuvillaa tai juuttia.
  • Koristele pöytä kuivatuilla kukilla, yrttikimpuilla tai leipäkransseilla.
  • Asettele pöydälle puisia leikkuulautoja, joilla saat hauskaa rytmiä joulupöytään.

Rustiikkiseen kattaukseen sopii hyvin Cerafitin puinen tarjoilulautanen, joka on valmistettu kestävästä akaasiapuusta. Lautanen on valmistettu käsityönä ja jokainen kappale on yksilöllinen. Tarjoilulautanen on helppo puhdistaa ja säilyttää. Cerafitin kivestä valmistettu kulho on myös erinomainen valinta rustiikkiseen kattaukseen. Kulho on valmistettu luonnonkivestä ja se on käsin hiottu. Kulho on tyylikäs ja kestävä, ja se sopii niin lämpimien kuin kylmien ruokien tarjoiluun.

Joulun juhlavaan kattaukseen on valittu Pintinoxin kultaiset Settecento stonewashed Gold -aterimet, joissa on kivipesty viimeistely ja koristeltu varsi. Ruostumaton teräslaatu kestää käytössä erinomaisesti. Bauscherin Create!-lautanen on elegantti lisäys ravintolan astiavalikoimaan. Se on astianpesukoneen ja mikroaaltouunin kestävä sekä tehokkaasti pinottava. Klassisen valkoisen lautasen reunoja koristaa kauniit kuvioinnit. 

Jaa
Tulosta

Tuotteita

HK Maakarit Joulumakkara (6880)

HK Maakarit Joulumakkara (6880)

HK Juhlakinkku ilman potkaa, kypsä, harmaasuolattu (4588)

HK Juhlakinkku ilman potkaa, kypsä, harmaasuolattu (4588)

Kariniemen Kalkkunanfilee viipaloitu (7590)

Kariniemen Kalkkunanfilee viipaloitu (7590)

HK Rosolli (7177)

HK Rosolli (7177)

Kariniemen Kalkkunan fileerulla (2088)

Kariniemen Kalkkunan fileerulla (2088)

Reseptejä

Lue uusimipia artikkeleita

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin...

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat on yli 20 ravintolan ketju, jonka menestys nojaa laadukkaaseen valikoimaan, hyvään palveluun sekä henkilöstön kehittämiseen. Toimitusjohtaja Matti Karvonen korostaa myös luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä ammattikeittiöiden arjessa ja kannattavan ravintolabisneksen taustalla.

BBQ

BBQ

BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet