• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Kumppanuus
  • Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

5.6.2025
  • Kumppanuus
  • Vuoden Kokki
  • Bocuse d´Or

HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin ja Suomen mestarin kruunaamiseen.

Kuvassa on tiukka kuvakulma. Kuvassa on vasemmalla rivissä Vuoden Kokki -tuomareita pöydän ääressä. Oikealla taustalla näkyy tilaisuuden juontajapari.

HKFoods mukana kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria

Vuosittain järjestettävässä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailussa mitataan ravintola-alan huippuosaajien ammattitaitoa, luovuutta ja tarkkuutta haasteellisissa tehtävissä. Kilpailun tarkoituksena on lisätä alan vetovoimaisuutta, nostaa esille huippuammattilaisia sekä kehittää kotimaista ruoka- ja juomakulttuuria.

Kuvassa kaksi Vuoden Kokki -tuomaria valkoisissa kokin asuissaan ja korkeissa kokin hatuissaan keskustelevat. Naisella on kädessään muistiinpanovälineet.
Kuvassa on paljoin Vuoden Kokki -tuomareita valkoisissa asuissaan istumassa ja seisomassa. Yleisilme on vaalea.

Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995. HKFoods on ollut kilpailun pitkäaikaisena yhteistyökumppanina mukana tukemassa suomalaista ruokaosaamista ja ravintola-alan arvostusta jo vuosien ajan.

Vuoden Kokki 2025, Ismo Sipeläinen on hieman eteenpäin kumartuneena ja katsoo kameraan hymyillen.
Vuoden Kokki 2018, Kalle Tanner katselee vinosti alas oikealle ja hymyilee.
Vuoden Kokki Simo Harrivaara työskentelemässä keittiössä, pukeutuneena valkoiseen kokin takkiin ja korkeaan kokin hattuun, keskittyen ruokien valmistukseen ruostumattomien teräskattiloiden äärellä. Hänen oikeassa käsivarressaan näkyy tatuointeja ja hän käyttää mustia hansikkaita. Taustalla näkyy keittiövälineitä ja hämärästi valaistuja hahmoja. Oikeassa yläkulmassa on Vuoden Kokki -logo.

Tämän vuoden finalistit valittu

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2025 -kilpailujen semifinaalit käytiin osana Turun Maku -tapahtumaa toukokuun lopulla. Logomossa järjestetyssä uudessa tapahtumassa päästiin seuraamaan läheltä, kun Suomen ravintola-alan kärkinimet ottivat mittaa toisistaan kamppaillen paikoista ensi lokakuussa pidettäviin finaaleihin.

Vuoden Kokki -kilpailun semifinaalitehtävänä oli tänä vuonna valmistaa pääruoka kokonaisesta nieriästä paikan päällä. Tehtävä vaati kilpailijoilta tarkkaa kalan käsittelytaitoa sekä kykyä luoda tasapainoinen annos kahdella kasvislisukkeella ja yhdellä kastikkeella annetussa ajassa.

Vuoden Kokki 2025 -finaaliin selviytyivät:
Piero Silvani, Olo Creative Catering
Tobias Malm, Restaurant HEJM
Zhao Wen (Gordon) Yam, Restaurant Grön
Otto Hietamies, Lapland Hotels Bulevardi, Kultá Kitchen & Bar
Ville Neulanen, Palace
Benjam Papp, Ravintola Demo

Kuvassa Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela tiimeineen. Kuvassa henkilöt tuulettavat voittoaan.

Semifinaalia seuraavana päivänä selvisi myös, että Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela lähtee edustamaan Suomea Bocuse d´Or -kilpailuun Ranskaan. Yhteinen tapahtumakokonaisuus nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja alan tekijöiden osaamista entistä laajemmalle yleisölle.

Katso Vuoden Kokki -kisan parhaat reseptit vuosien varrelta täältä >>

Jaa
Tulosta

Kokeile reseptejä

Lue uusimipia artikkeleita

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat on yli 20 ravintolan ketju, jonka menestys nojaa laadukkaaseen valikoimaan, hyvään palveluun sekä henkilöstön kehittämiseen. Toimitusjohtaja Matti Karvonen korostaa myös luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä ammattikeittiöiden arjessa ja kannattavan ravintolabisneksen taustalla.

BBQ

BBQ

BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.

Mahtavia makuja, raaka-aineita ja ilmiöitä FFCR-messuilla

Mahtavia makuja, raaka-aineita ja ilmiöitä FFCR-messuilla

HKFoods on mukana Fastfood, Café & Restaurant tapahtumassa 19.-20.3.2025. Osastollamme ravintola-alan huippuvieraat esittelevät omat signature-annoksensa ja keskustelevat mauista, raaka-aineista ja ilmiöistä.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet