Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin ja Suomen mestarin kruunaamiseen.

HKFoods mukana kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria
Vuosittain järjestettävässä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailussa mitataan ravintola-alan huippuosaajien ammattitaitoa, luovuutta ja tarkkuutta haasteellisissa tehtävissä. Kilpailun tarkoituksena on lisätä alan vetovoimaisuutta, nostaa esille huippuammattilaisia sekä kehittää kotimaista ruoka- ja juomakulttuuria.


Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995. HKFoods on ollut kilpailun pitkäaikaisena yhteistyökumppanina mukana tukemassa suomalaista ruokaosaamista ja ravintola-alan arvostusta jo vuosien ajan.



Tämän vuoden finalistit valittu
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2025 -kilpailujen semifinaalit käytiin osana Turun Maku -tapahtumaa toukokuun lopulla. Logomossa järjestetyssä uudessa tapahtumassa päästiin seuraamaan läheltä, kun Suomen ravintola-alan kärkinimet ottivat mittaa toisistaan kamppaillen paikoista ensi lokakuussa pidettäviin finaaleihin.
Vuoden Kokki -kilpailun semifinaalitehtävänä oli tänä vuonna valmistaa pääruoka kokonaisesta nieriästä paikan päällä. Tehtävä vaati kilpailijoilta tarkkaa kalan käsittelytaitoa sekä kykyä luoda tasapainoinen annos kahdella kasvislisukkeella ja yhdellä kastikkeella annetussa ajassa.
Vuoden Kokki 2025 -finaaliin selviytyivät:
Piero Silvani, Olo Creative Catering
Tobias Malm, Restaurant HEJM
Zhao Wen (Gordon) Yam, Restaurant Grön
Otto Hietamies, Lapland Hotels Bulevardi, Kultá Kitchen & Bar
Ville Neulanen, Palace
Benjam Papp, Ravintola Demo

Semifinaalia seuraavana päivänä selvisi myös, että Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela lähtee edustamaan Suomea Bocuse d´Or -kilpailuun Ranskaan. Yhteinen tapahtumakokonaisuus nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja alan tekijöiden osaamista entistä laajemmalle yleisölle.