Imatran Kylpylän keittiössä arvostetaan ideoita ja vuoropuhelua
Imatran Kylpylän ravintola palvelee laajaa asiakaskuntaa. Kun kävijöinä on niin huippu-urheilijoita, eläkeläisiä kuin lapsiperheitäkin, ruokalistan lähtökohtana on monipuolinen valikoima – eikä lihan kotimaisuudesta tingitä.
Ravintolapäällikkö Toni Rosenholm on työskennellyt Imatran Kylpylässä kahdeksan vuotta. Hän kertoo, että kaikilla kylpylävierailla on omat odotuksensa hyvälle ruualle. Urheilijat tarvitsevat paljon energiaa, kuntoutujilla korostuu terveellisyys ja eläkeläiset arvostavat herkuttelua ja nautiskelua.
Ravintosisältöihin kiinnitetään huomiota
Kylpylän ravintola Pistaasissa on tarjolla päivittäin aamiainen, lounas sekä päivällinen runsaasta noutopöydästä. Pistaasin yhteydessä on myös à la carte -ravintola Kastanja. Lisäksi kylpylässä toimii kahvila Akseli G, joka tarjoaa virvokkeita ja kahveja sekä suolaiset ja makeat vitriinituotteet, kana-, makkara- ja vegekorit ja salaatit sekä jäätelöannokset.
Kylpylän erityispiirteistä Rosenholm nostaa esiin asiakaskunnan laaja-alaisuuden.
– On kuntoutujia ja eläkeläisiä, lapsiperheitä ja urheilijoita, ja näiden kaikkien toiveet ja tarpeet pitää ruokien suhteen huomioida, Rosenholm sanoo. – Esimerkiksi kilpaurheilijat, jotka tulevat tänne harjoitusleirille, tarvitsevat hiilihydraatti- ja energiapitoista ravintoa. Kuntoutujien kohdalla taas pitää kiinnittää huomiota terveellisyyteen ja vähärasvaisuuteen, koska joukossa on heitä, joiden on hyvä kiinnittää huomiota ruokavalioon. Siksi esimerkiksi Sydänmerkki on meille tärkeä ohjenuora.
Lapsiperheet pääosassa hiihtolomalla
Myös sesonkien vaihtelu näkyy ruokalistojen suunnittelussa. Rosenholm kertoo, että heti alkuvuodesta on luvassa kiirettä, kun Imatralla käydään ampumahiihdon nuorten EM-kilpailut, ja kylpylä täyttyy urheilijoista ja kisavieraista.
– Ja kun hiihtoloma tulee, huomioidaan erityisesti lapsiperheet, jotka ovat tuolloin meillä isossa osassa. Silloin keskitytään siihen, että lapsille on hyviä, maukkaita vaihtoehtoja, aikuisia tietenkään unohtamatta.
Kylpylän ravintola Pistaasissa on joka päivä sekä lounaalla että päivällisellä tarjolla liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot.
– Olemme pitäneet jo monta vuotta kiinni siitä, Rosenholm sanoo. – Silloin ihmisillä on mahdollisuus valita itse suosikkinsa tai syödä vaikka kaikkia. Tämän lisäksi tehdään tarpeen mukaan vaihtoehtoja, jotka soveltuvat mahdollisille erityisryhmille sekä allergikoille.
HK:lta suomalaista lihaa ja uusia ideoita
Monipuolisuuden lisäksi toinen Imatran Kylpylän keittiön kulmakivi on suomalainen liha.
– Niin leikkeleet aamupalalla kuin kaikki lämpimät lihat lounaalla ja päivällisellä ovat suomalaista, Rosenholm toteaa. – Se on meille ehto, josta ei tingitä.
Ravintolapäällikkö kehuu myös yhteistyötä HKFoodsin kanssa. Yhteisiä suunnittelupäiviä on pidetty kerran vuodessa.
– Ne ovat olleet tosi antoisia tilaisuuksia. Saamme HK:lta paljon ideoita ja käymme vuoropuhelua, mitä on meneillään ruokatrendeissä. Yhteistyö on kehittynyt hyvään suuntaan viime vuosina.
– Mukana on HK:n ammattilaisia ja meitä ravintolapäälliköitä muutamasta kylpylästä. Samalla saa myös vertaistukea, kun pääsee tekemään yhteistyötä muidenkin saman alan toimijoiden kanssa, Toni Rosenholm kertoo tyytyväisenä.