• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Ruokapuhetta
  • Imatran Kylpylän keittiössä arvostetaan ideoita ja vuoropuhelua

Imatran Kylpylän keittiössä arvostetaan ideoita ja vuoropuhelua

10.11.2025
  • Ruokapuhetta

Imatran Kylpylän ravintola palvelee laajaa asiakaskuntaa. Kun kävijöinä on niin huippu-urheilijoita, eläkeläisiä kuin lapsiperheitäkin, ruokalistan lähtökohtana on monipuolinen valikoima – eikä lihan kotimaisuudesta tingitä.

Ravintolapäällikkö Toni Rosenholm on työskennellyt Imatran Kylpylässä kahdeksan vuotta. Hän kertoo, että kaikilla kylpylävierailla on omat odotuksensa hyvälle ruualle. Urheilijat tarvitsevat paljon energiaa, kuntoutujilla korostuu terveellisyys ja eläkeläiset arvostavat herkuttelua ja nautiskelua.

Ravintosisältöihin kiinnitetään huomiota

Kylpylän ravintola Pistaasissa on tarjolla päivittäin aamiainen, lounas sekä päivällinen runsaasta noutopöydästä. Pistaasin yhteydessä on myös à la carte -ravintola Kastanja. Lisäksi kylpylässä toimii kahvila Akseli G, joka tarjoaa virvokkeita ja kahveja sekä suolaiset ja makeat vitriinituotteet, kana-, makkara- ja vegekorit ja salaatit sekä jäätelöannokset.

Kylpylän erityispiirteistä Rosenholm nostaa esiin asiakaskunnan laaja-alaisuuden.

matran kylpylän sisätiloissa otettu kuva "Taika-altaasta" (Magic Pool), joka on moderni allasalue turkoosein mosaiikkilaatoin. Allas on monimuotoinen, ja sen keskellä on pieni patsas. Taustalla on suuri digitaalinen näyttö, joka esittää maisemaa Saimaan vesistöstä.

– On kuntoutujia ja eläkeläisiä, lapsiperheitä ja urheilijoita, ja näiden kaikkien toiveet ja tarpeet pitää ruokien suhteen huomioida, Rosenholm sanoo. – Esimerkiksi kilpaurheilijat, jotka tulevat tänne harjoitusleirille, tarvitsevat hiilihydraatti- ja energiapitoista ravintoa. Kuntoutujien kohdalla taas pitää kiinnittää huomiota terveellisyyteen ja vähärasvaisuuteen, koska joukossa on heitä, joiden on hyvä kiinnittää huomiota ruokavalioon. Siksi esimerkiksi Sydänmerkki on meille tärkeä ohjenuora.

Lapsiperheet pääosassa hiihtolomalla

Myös sesonkien vaihtelu näkyy ruokalistojen suunnittelussa. Rosenholm kertoo, että heti alkuvuodesta on luvassa kiirettä, kun Imatralla käydään ampumahiihdon nuorten EM-kilpailut, ja kylpylä täyttyy urheilijoista ja kisavieraista.

Lähikuva buffet-pöydän tarjoiluastiasta, joka on täynnä lämpimiä ruokia. Etualalla on kaksi GN-astiaa, joissa on paistettuja ruokia, joista päällimmäinen on koristeltu tuoreilla pinaatinlehdillä. Sen vieressä ja takana näkyy kulhoissa tarjoiltavia keitettyjä perunoita.

– Ja kun hiihtoloma tulee, huomioidaan erityisesti lapsiperheet, jotka ovat tuolloin meillä isossa osassa. Silloin keskitytään siihen, että lapsille on hyviä, maukkaita vaihtoehtoja, aikuisia tietenkään unohtamatta.

Kylpylän ravintola Pistaasissa on joka päivä sekä lounaalla että päivällisellä tarjolla liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot.

– Olemme pitäneet jo monta vuotta kiinni siitä, Rosenholm sanoo. – Silloin ihmisillä on mahdollisuus valita itse suosikkinsa tai syödä vaikka kaikkia. Tämän lisäksi tehdään tarpeen mukaan vaihtoehtoja, jotka soveltuvat mahdollisille erityisryhmille sekä allergikoille.

Ylhäältä otettu, visuaalisesti runsas kuva useista erilaisista, kauniisti esille asetetuista liharuokalajeista ja lisukkeista, jotka luovat vaikutelman runsaasta juhla-ateriasta tai viikon ruokalistaesittelystä.

HK:lta suomalaista lihaa ja uusia ideoita

Monipuolisuuden lisäksi toinen Imatran Kylpylän keittiön kulmakivi on suomalainen liha.

– Niin leikkeleet aamupalalla kuin kaikki lämpimät lihat lounaalla ja päivällisellä ovat suomalaista, Rosenholm toteaa. – Se on meille ehto, josta ei tingitä.

Ravintolapäällikkö kehuu myös yhteistyötä HKFoodsin kanssa. Yhteisiä suunnittelupäiviä on pidetty kerran vuodessa.

– Ne ovat olleet tosi antoisia tilaisuuksia. Saamme HK:lta paljon ideoita ja käymme vuoropuhelua, mitä on meneillään ruokatrendeissä. Yhteistyö on kehittynyt hyvään suuntaan viime vuosina.

– Mukana on HK:n ammattilaisia ja meitä ravintolapäälliköitä muutamasta kylpylästä. Samalla saa myös vertaistukea, kun pääsee tekemään yhteistyötä muidenkin saman alan toimijoiden kanssa, Toni Rosenholm kertoo tyytyväisenä.

Jaa
Tulosta

Lue uusimipia artikkeleita

Sydänmerkki auttaa tekemään fiksuja valintoja

Sydänmerkki auttaa tekemään fiksuja valintoja

Suomalainen Sydänmerkki on kehitetty helpottamaan yhtä lailla kuluttajien kuin ravintola-ammattilaisten ruoka-arkea. HKFoods on ottanut Sydänmerkin käyttöön auttaakseen omia asiakkaitaan tekemään fiksuja valintoja – mausta tinkimättä.

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Suomalaista kotiruokaa lounaslistoille

Turvallisia makuja ja lämpimiä makumuistoja – niille on tässä ajassa tilausta. Vastaus löytyy rehdistä suomalaisesta arkiruoasta.

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Lihalähettiläät tuovat inspiraatioita ravintola-ammattilaisille ja kotikeittiöihin

Veljekset Ponteva ja HKFoods ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo liki kymmenen vuoden ajan. Lihalähettiläät-yhteistyön ytimessä on inspiraation tarjoaminen niin ravintola-ammattilaisille kuin kotikeittiöihin.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet