• Tuotehaku
  • Reseptihaku
  • Inspiraatio
  • Ratkaisut
  • Vastuullisuus
  • Yhteystiedot
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Naudanliha
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Pyörykät, pihvit ja nugetit
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Pihvit, fileet ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Elimet
    • Porsaanliha
      • Elimet
      • Paistit, kinkut ja muu palaliha
      • Paneroidut
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Leikkeleet
      • Pekonit
    • Kananpoika
      • Paneroidut
      • Siivet
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
      • Jauheliha
      • Kokonainen kananpoika
      • Koipireidet
      • Suikaleet ja kuutiot
      • Fileet, pihvit ja leikkeet
      • Pekonit
      • Leikkeleet
    • Lihavalmisteet
      • Maksatuotteet ja erikoislihavalmisteet
      • Paneroidut
      • Pekonit
      • Lihavalmistesuikaleet, kuutiot ja lastut
      • Leikkeleet
      • Makkarat ja nakit
    • Valmisruoka
      • Leivät ja pizzat
      • Ohukaiset
      • Salaatit ja kasvikset
      • Kastikkeet ja maustetahnat
      • Keitot
      • Laatikkoruoat
      • Pihvit, pyörykät ja murekkeet
    • Kalkkuna
    • Karitsa
    • Riista
    • Kala
    • Kasvis
    • Tarvikkeet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Viikon ruokalista 2025
    • Kastikkeet ja pataruoat
    • Keitot
    • Laatikot ja uuniruoat
    • Leikkeet
    • Paistit
    • Pihvit
    • Pikaruoka
    • Pyörykät, jauhelihapihvit ja murekkeet
    • Salaatit
    • Välipalat ja vitriinituotteet
  • Sesongit
    • Joulu
    • Kesä
    • Kevät
    • Oktoberfest
    • Syksy
    • Talvi
  • Inspiraatio
    • Kumppanuus
    • Ruokapuhetta
    • Ruokaratkaisut
    • Pontta porsaanlihalle
  • Ratkaisut
    • Fast Good -ratkaisut
    • Ratkaisut ravintolakeittiöille
    • Ratkaisut suurkeittiöille
    • Sesonkiruokalista
    • Suomen Ruokalista
  • Vastuullisuus
    • Eläinten hyvinvointi
    • Laatuvastuu
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Ruokahävikki
    • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Yhteystiedot
    • Anna palautetta
    • VALO-tilauspalvelu
    • Tule asiakkaaksemme
    • Tilaa uutiskirje
  • HK Food service
  • Inspiraatio
  • Pontta porsaanlihalle
  • Grillit kuumiksi

Grillit kuumiksi!

24.4.2024

Kesän parhaissa makumatkoissa maistuu grillaus! Lisukkeena maistuvat uuden sadon raaka-aineet, jotka kaipaavat vain kevyen käännöksen grillissä. Rentoutta ja hyvää tunnelmaa ruokalistoille tuovat street food -henkiset raaka-aineet ja reseptit.

Katuruoan lupaus: nopeus ja laadukkuus

Street food ja -grill sekä niiden lukuisat ilmenemismuodot ovat nostaneet päätään vuosi vuodelta enenevässä määrin. Niinpä myös me Pontta porsaanlihalle -teemassa sukellamme kesäkauden kunniaksi katukeittiöiden maailmaan. HK:n tuotteissa on itsestäänselvien laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi kaksi asiaa, jotka tekevät niistä erinomaisesti street grill -kulttuuriin sopivia.

Ensinnäkin nopeus. Kuten katukeittiössä yleensäkin, eväiden tulee valmistua nopeasti. Pääsääntöisesti porsaanliha on aina mureaa ja nopeasti kypsyvää. Toiseksi tuoremaustaminen. Street grill -keittiön mausteina käytetään muun muassa HK-tuoremaustetahnoja, joilla makuelämyksistä tehdään hetkessä halutunlaisia. Laita grilli kuumaksi ja poimi parhaat ideat ruokalistoille!

Grillattu porsaanliha filetto

Hyödynnä monipuolinen porsaanlihavalikoima

Murea ja maukas, marmoroitunut pluma sekä grillissä suussa sulavaksi valmistettava filetto sopivat mainiosti kesän ruokalistoille. Niitä ja muita paloja kannattaa kokeilla rohkeasti ja ottaa omakseen.
—Pienenä haasteena porsaanlihassa voi olla kypsyysaste, mutta runsasrasvaiset filetto ja pluma pysyvät mehukkaina ja maukkaina myös ylikypsäksi valmistettuina, keittiömestari Pekka Salmela, Veljekset Ponteva Oy:stä vinkkaa.

Tietyt porsaanpalat, kuten kylkipalat, ovat helppo ja tuttu ruoka meille suomalaisille.
—Veitsellä on tärkeä rooli ruokailussa. Jos asiakas joutuu leikkaamaan lihaa tavallisella ruokaveitsellä, eikä liha leikkaannu nätisti, syntyy mielikuva sitkeästä lihasta, Salmela vinkkaa.
—Kypsennetyn lihan pehmeä ja murea suuntuma on suomalaisten mieleen. Muualla maailmassa jopa halutaan, että lihasta löytyy purtavuutta, hän lisää.

 

Jaa
Tulosta

Tutustu tuotteisiin

HK Viljaporsaan luuton Kylki nahalla (1190)

HK Viljaporsaan luuton Kylki nahalla (1190)

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Porsaan kypsä luuton ribs BBQ, pakaste (7950)

HK Viljaporsaan kylki luuton nahaton (1611)

HK Viljaporsaan kylki luuton nahaton (1611)

Lue uusimipia artikkeleita

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

Vuoden Kokki -kilpailu 30 vuotta

HKFoods jatkaa ylpeänä yhteistyökumppanina jo kolmen vuosikymmenen ikään ehtineessä Vuoden Kokki -kilpailussa, joka on Suomen arvostetuin ravintola-alan kilpailu. Kisan juhlavuosi huipentuu 23.–26. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa Ruoka- ja viinimessuilla järjestettävään finaaliin...

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat: ravintoloiden helppo arki luottokumppanin kanssa

Factory-ravintolat on yli 20 ravintolan ketju, jonka menestys nojaa laadukkaaseen valikoimaan, hyvään palveluun sekä henkilöstön kehittämiseen. Toimitusjohtaja Matti Karvonen korostaa myös luotettavan yhteistyökumppanin merkitystä ammattikeittiöiden arjessa ja kannattavan ravintolabisneksen taustalla.

BBQ

BBQ

BBQ-kulttuurista on tullut osa suomalaista ravintolatarjontaa. Se mahdollistaa monipuolisen tarjonnan raaka-aineiden ja valmistustapojen osalta.

Tule asiakkaaksi
  • Tule asiakkaaksemme
  • Valo-tilauspalvelu
  • Anna palautetta
  • Suomen ruokalista
  • HK
  • Kariniemen
  • HK Foods
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Tietosuoja
  • Evästeet