Bearnaisekastike

Bearnaisekastike

Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 0 min

Valmistusohje

  • Hienonna salottisipuli veitsellä brunoiseksi. Hienonna myös rakuuna, ja siirrä sivuun myöhempää käyttöä varten.

  • Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä, älä keitä. Säilytä sulanut voi lämpimässä.

  • Yhdistä laakeassa kasarissa keltuaiset, dijon sinappi, tabasco, sitruunamehu ja suola.

  • Sekoita ja aloita kastikepohjan kypsentäminen miedolla lämmöllä kauttaaltaan pohjaa myöten vispilällä sekoittaen.

  • Onnistuneen kastikkeen salaisuus piilee huolellisesti kypsennetyssä pohjassa, joten älä hätiköi. Kastikepohja on kypsä, kun vaahto on laskeutunut ja massa selkeästi suurustunut.

  • Siirrä kasari pois liedeltä ja emulgoi voisula kastikepohjaan ohuena nauhana kuin majoneesia valmistaessa.

  • Halutessasi paksumman kastikkeen jätä kattilaan jäävä hera lisäämättä, tai lisätä vain osan.

  • Viimeistele kastike hienonnetulla salottisipulilla ja rakuunalla, tarkista maku ja tarjoile.

Kokeile reseptejä

Tule asiakkaaksi